FAVORISERER SYKELØNNSORDNINGEN DE LATE?

Kjære folk!

Sykelønnsordningen ble innført for 40 år siden, og ordningen har hatt stor støtte både i folket og på Stortinget. Med jevne mellomrom er det likevel noen som ønsker å stramme inn på disse rettighetene. Det blir foreslått å innføre karensdager. Det vil si at hvis den ansatte er syk og må være borte fra jobben, vil hun eller han ikke få betalt for et visst antall dager. Ett forslag er at for eksempel den første sykedagen skal betales av den syke selv.

IMG_1729

Hvem er det som kommer på slike idéer? Jeg er helt sikker på at dette kommer fra folk som har kontorpult, laptop og PC-sekk, – fra slike som kan ta hjemmekontor og telefonmøter hvis de føler seg litt småsyke en dag. Disse vil nemlig ikke særlig ofte få behov for å ta ut slike ubetalte egenmeldingsdager. Forslag om karensdager vil aldri komme fra barnehagelærere, bussjåfører, sykepleiere eller resepsjonister, – og grunnen til det er åpenlys.

Jeg blir sint når noen påstår at sykelønnsordningen favoriserer de late unnasluntrerne. Utgiftene til sykelønn øker ikke fordi vi er mer syke, men fordi vi er flere som er i arbeid. Norge har nemlig en høyere yrkesdeltakelse enn noe annet land. Det er mulig vi har verdens høyeste utgifter til sykelønn, men vi er også verdens rikeste nasjon med en velferdsstat vi kan være stolte av.

Hvis vi skal snakke om favorisering, da er det innføring av karensdager som vil bidra med slikt. Da er det nemlig folk med kontorpult og bærbar PC som vil bli favorisert.

Hilsen fra K-M

 

 

 

 

 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

6 kommentarer om “FAVORISERER SYKELØNNSORDNINGEN DE LATE?”

  1. Så bra at du skriver dette, uten å signalisere ditt politiske ståsted. Du kommer med saklig info og meningsytring og jeg slipper å gå I skyttergravene på høyre eller venstre fløy. Jeg får lyst til å tenke videre med deg og frimodighet til å mene noe om saken.

    Likt av 1 person

    1. Tusen takk, Dagfinn! Det var en skikkelig hyggelig tilbakemelding å få ☺️ Min intensjon er jo at bloggen min skal være fri for partipolitikk, – da er det veldig fint for meg at du skriver slik. Ble skikkelig glad. 🤓

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: