FEM GODE SITATER

Kjære folk!

I årevis hadde jeg alltid med meg den samme lille notisboka. I den skrev jeg ned sitater jeg kom over i aviser, bøker og saksdokumenter eller på møter, konferanser og forelesninger. Boka bærer preg av å ha vært en del av innholdet i ei til tider overfylt håndveske. Det første gullkornet ble skrevet ned på et kurs i 1991.

IMG_0837

I mange år kom jeg kom ofte opp i situasjoner der jeg plutselig måtte si noen ord, takke for meg eller avslutte et møte. Da var det alltid greit å kunne ty til denne vesle gullgruva for å hente inspirasjon.

Boka kan fremdeles være god å ha. Jeg blar i den av og til, smiler gjenkjennende og tenker på personen som sa akkurat det eller på den dagen nettopp den setningen var svært aktuell. Fremdeles hender det at jeg skriver ned et gullkorn jeg hører eller leser.

Kanskje dette er en idé noen andre kan plukke opp og ta med seg i håndveska si? Haugene med vakre notatbøker som finnes for salg hos de fleste bokhandlere, forteller meg at jeg ikke er den eneste som fremdeles noterer med penn på papir. Det blir ikke det samme å taste ned noen ord på telefonen.

Her er fem sitater jeg liker å ha med meg i mitt liv:

 • Those who bring sunshine to the lives of others, cannot keep it from themselves.
  Sir James Barrie
 • Man kan aldri finne seg i å krype når man føler lysten til å sveve.
  Helen Keller
 • Dersom du tror at du kan, eller tror at du ikke kan, har du rett.
  Henry Ford
 • Du kan ikke håndhilse med knyttede never.
  Indira Gandhi
 • Et menneske kan ikke ha det godt uten sitt eget samtykke.
  Mark Twain

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

2 kommentarer om “FEM GODE SITATER”

 1. Jeg har aldri brukt en liten gullkorn-bok, slik som din! Men du verden så mye løse ark og gule post-it lapper jeg har brukt! Nå som dårlig korttidsminne kommer snikende, er jo gullkorn-boka gull verdt, for å si det sånn. Jeg kjøper meg en slik en, jeg!

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s