FEM GODE SITATER

Kjære folk!

I årevis hadde jeg alltid med meg den samme lille notisboka. I den skrev jeg ned sitater jeg kom over i aviser, bøker og saksdokumenter eller på møter, konferanser og forelesninger. Boka bærer preg av å ha vært en del av innholdet i ei til tider overfylt håndveske. Det første gullkornet ble skrevet ned på et kurs i 1991.

IMG_0837

I mange år kom jeg kom ofte opp i situasjoner der jeg plutselig måtte si noen ord, takke for meg eller avslutte et møte. Da var det alltid greit å kunne ty til denne vesle gullgruva for å hente inspirasjon.

Boka kan fremdeles være god å ha. Jeg blar i den av og til, smiler gjenkjennende og tenker på personen som sa akkurat det eller på den dagen nettopp den setningen var svært aktuell. Fremdeles hender det at jeg skriver ned et gullkorn jeg hører eller leser.

Kanskje dette er en idé noen andre kan plukke opp og ta med seg i håndveska si? Haugene med vakre notatbøker som finnes for salg hos de fleste bokhandlere, forteller meg at jeg ikke er den eneste som fremdeles noterer med penn på papir. Det blir ikke det samme å taste ned noen ord på telefonen.

Her er fem sitater jeg liker å ha med meg i mitt liv:

 • Those who bring sunshine to the lives of others, cannot keep it from themselves.
  Sir James Barrie
 • Man kan aldri finne seg i å krype når man føler lysten til å sveve.
  Helen Keller
 • Dersom du tror at du kan, eller tror at du ikke kan, har du rett.
  Henry Ford
 • Du kan ikke håndhilse med knyttede never.
  Indira Gandhi
 • Et menneske kan ikke ha det godt uten sitt eget samtykke.
  Mark Twain

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

2 kommentarer om “FEM GODE SITATER”

 1. Jeg har aldri brukt en liten gullkorn-bok, slik som din! Men du verden så mye løse ark og gule post-it lapper jeg har brukt! Nå som dårlig korttidsminne kommer snikende, er jo gullkorn-boka gull verdt, for å si det sånn. Jeg kjøper meg en slik en, jeg!

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: