I ÅR VILLE FAR MIN HA FYLT 100 ÅR

Kjære folk!

Å vekse opp med ein kjærleg far, er eit fantastisk utgangspunkt for resten av livet.

Han fortalde meg at eg var bra nok, flink nok og vakker nok. Omverda klarte aldri å overtyde meg om det motsette.
Han tok meg med på tur ut i naturen og let meg kjenne at det var fantastisk å vere ein slik liten puslebit i dette forunderlege puslespelet.
Han lærte meg å danse. Heilt frå før eg kunne gå, dansa han med meg. Han let meg ikkje gå på fest før han syntes eg var flink nok til å danse.

IMG_0656

På hundreårsdagen hans skreiv eg dette diktet:

min eigen viddevandrar
bergbuar
fjellfant
i lettbeint trav
mellom fjellbjørk
over lyng
sveitt og
med vekegamle skjeggstubbar

 min eigen trøystetalar
søtsnok
lekselos
måtte ut og gå
kvar gong tårene stod
i augene
blå var dei
isbreblå

handa mi
lita i hans
fort gjekk han
fortare
med meg i ryggsekken

no er eg
i takksemd
over alt eg ikkje
forstod

Då han gjekk ut realskulen med dei aller beste karakterane, skulle han nok ha ynskt at verda var slik då, at han kunne ha gått vidare på skule og studert til lege. Men farmor var enke, og far min hadde fleire sysken som alle skulle ha sitt. Det vart jernbaneskulen, og han avslutta yrkeskarrieren sin som stasjonsmeistar på Ål stasjon.

Eg hugsar godt då ein av dei tilsette ringte og sa «Ja, hallo, dette er Andersen, er`n Konrad inne?» Kan hende fortel denne måten å spørje på litt om kva slags sjef far min var?

Helsing frå K-M

 

 

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

6 kommentarer om “I ÅR VILLE FAR MIN HA FYLT 100 ÅR”

 1. Kjære KM
  Nå har jeg lest alt på bloggen din så langt. Du bruker et lettlest, tydelig, velformulert og «godt språk», og takk for det! Temaene du tar opp er interessante, og synspunkter, argumenter og vinklinger gjør at jeg skal følge deg videre med oppmerksom og interesse.
  Godt jobba og ferdig snakka!
  Mvh Helge

  Likt av 2 personer

  1. Kjære Helge!
   Det var en staskommentar å få for en nybegynner i dette gamet. Tusen hjertelig takk! Jeg skal gjøre så godt jeg kan slik at innleggene blir lesverdige framover. Ønsker deg gode høstdager!
   Vennlig hilsen K-M

   Liker

  1. Tusen, hjertelig takk, Anne! Det gjør godt med slike kommentarer! Jeg prøver å være litt pirkete både når det gjelder språk og innhold, og det er veldig hyggelig når noen setter pris på det. 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s