I ÅR VILLE FAR MIN HA FYLT 100 ÅR

Kjære folk!

Å vekse opp med ein kjærleg far, er eit fantastisk utgangspunkt for resten av livet.

Han fortalde meg at eg var bra nok, flink nok og vakker nok. Omverda klarte aldri å overtyde meg om det motsette.
Han tok meg med på tur ut i naturen og let meg kjenne at det var fantastisk å vere ein slik liten puslebit i dette forunderlege puslespelet.
Han lærte meg å danse. Heilt frå før eg kunne gå, dansa han med meg. Han let meg ikkje gå på fest før han syntes eg var flink nok til å danse.

IMG_0656

På hundreårsdagen hans skreiv eg dette diktet:

min eigen viddevandrar
bergbuar
fjellfant
i lettbeint trav
mellom fjellbjørk
over lyng
sveitt og
med vekegamle skjeggstubbar

 min eigen trøystetalar
søtsnok
lekselos
måtte ut og gå
kvar gong tårene stod
i augene
blå var dei
isbreblå

handa mi
lita i hans
fort gjekk han
fortare
med meg i ryggsekken

no er eg
i takksemd
over alt eg ikkje
forstod

Då han gjekk ut realskulen med dei aller beste karakterane, skulle han nok ha ynskt at verda var slik då, at han kunne ha gått vidare på skule og studert til lege. Men farmor var enke, og far min hadde fleire sysken som alle skulle ha sitt. Det vart jernbaneskulen, og han avslutta yrkeskarrieren sin som stasjonsmeistar på Ål stasjon.

Eg hugsar godt då ein av dei tilsette ringte og sa «Ja, hallo, dette er Andersen, er`n Konrad inne?» Kan hende fortel denne måten å spørje på litt om kva slags sjef far min var?

Helsing frå K-M

 

 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

6 kommentarer om “I ÅR VILLE FAR MIN HA FYLT 100 ÅR”

 1. Kjære KM
  Nå har jeg lest alt på bloggen din så langt. Du bruker et lettlest, tydelig, velformulert og «godt språk», og takk for det! Temaene du tar opp er interessante, og synspunkter, argumenter og vinklinger gjør at jeg skal følge deg videre med oppmerksom og interesse.
  Godt jobba og ferdig snakka!
  Mvh Helge

  Likt av 2 personer

  1. Kjære Helge!
   Det var en staskommentar å få for en nybegynner i dette gamet. Tusen hjertelig takk! Jeg skal gjøre så godt jeg kan slik at innleggene blir lesverdige framover. Ønsker deg gode høstdager!
   Vennlig hilsen K-M

   Liker

  1. Tusen, hjertelig takk, Anne! Det gjør godt med slike kommentarer! Jeg prøver å være litt pirkete både når det gjelder språk og innhold, og det er veldig hyggelig når noen setter pris på det. 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: