EN SEPTEMBERDAG I ROMA

Kjære folk!

Det er sommervarme og fullt av folk. Akkurat som forventet. Her er det fint å være glad i å gå. Det er jeg. Det er nødvendig med komfortable gå-langt-og-lenge-sko. Det har jeg. Nå sitter jeg på hotellrommet og prøver å fordøye dagen.

Spansketrappa
Jeg har tidligere sett denne trappa på utallige bilder. Nå har jeg gått de 138 trinnene opp til kirken Trinité del Monti og jeg har sittet i trappa og vært glad for å være her. På 1800-tallet poserte damene her hvis de higet etter å bli hyret til å sitte modell for et maleri. Min posering avstedkom absolutt ingen tilbud av noe slag.

IMG_1120

Pantheon
Dette snart 2000 år gamle tempelet, som nå er kirke, er Romas best bevarte antikke monument. Etter å ha passert de enorme bronsedørene, var det en helt unik opplevelse å se opp på den enorme betongkuppelen. Det er ikke til å begripe at dette var mulig å bygge, til og med uten søyler, allerede i år 120 e.Kr. Utrolig!

IMG_1143

Trevi-fontenen
Det sies at dette er et av de mest populære turistmålene i verden. Jeg hadde tenkt å gjøre som legenden sier, snu ryggen til og kaste en mynt ned i vannet med høyre hånd over venstre skulder, men som bildet viser, var det så fullt av folk at jeg lot det være. Jeg er heller ikke spesielt overtroisk, så jeg tror ikke denne myntkastingen betyr noe som helst annet enn at det daglig blir liggende ganske store summer nede i vannet. Heldigvis blir visst pengene hentet opp og fordelt til forskjellige veldedige organisasjoner.

IMG_1155

I morgen har jeg planer om å besøke Vatikanet. Det kan jo være mulig at det skjer noe såpass interessant at det er verdt et blogginnlegg i morgen også.

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

5 kommentarer om “EN SEPTEMBERDAG I ROMA”

  1. Roma er en herlig by (som jeg faktisk har vært i 6-7 ganger siden 1970). Man blir full av inntrykk og sliten etter noen dager, – det er da jeg kan anbefale en tur «ut på landet» til Via Appia Antica, eller ta T-banen ut til Roms havneby i antikken: Ostia Antica! Det er ikke så langt og der er det relativt fredelig og rolig – men mye gammal stein der også. Siden dere skal i Peterskirken ville jeg også tatt turen innom Castel Sant’ Angelo som nå er 1880 år gammel. Bygd som mausoleum men senere tilfluktssted for pavene via en hemmelig gang fra Vatikanet. Masse fint å se inni, og en bar på toppen!
    Alt dette vet du og Tommas så klart, og jeg vet du har lest deg opp på forhånd! Kun et personlig forslag til prioritering – som dere kanskje ikke en gang er enig i. Slentre rundt i Roma uten mål er også en opplevelse. Nyt livet – sorride la Vita!

    Likt av 1 person

    1. Roma var flott. Vi valgte å dra dit om høsten siden det er for mange turister der i høysesongen. For å unngå kø, kan man kjøpe ulike Roma-pass på nettet før man drar. Det hadde vi stor nytte av.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s