TO NYE DAGER I ROMA

Kjære folk!

Gårsdagen benyttet jeg i Vatikanet. Korrekt antrukket startet jeg i Peterskirken. Etter bare 30 minutter i kø, var det bare å gi seg over. Verdens nest største kirke med baldakiner og glitrende kunstverk, var selvsagt verdt et besøk. Dessverre var Michelangelos Pietà avstengt.

IMG_1162

Deretter var det Vatikanets museum som stod for tur. Heldigvis kunne jeg passere billettkøen med forhåndskjøp oneline-ticket i hånda.  Museumskomplekset har visst ca sju kilometer med kunstutstillinger, og jeg tror jeg måtte gå dem alle i tett kø (to og en halv time) før jeg kom fram til det sixtinske kapell. Der var det forbudt å fotografere, men det ble jeg ikke klar over før etter at jeg hadde tatt dette bildet.

IMG_1195

Etter Vatikan-køene, var det helt nødvendig med en kaffekopp. Den ble inntatt på Caffè Greco. Der svinser kelnerne fremdeles rundt i pingvindressene sine.

IMG_1210 (1)

I dag har jeg gjort unna de siste såkalte historiske høydepunktene. Her på Colosseum møttes gladiatorene til kamp på liv og død, og dødsdømte fanger måtte slåss med ville dyr mens en folkemengde på 55 000 brølte blodtørstig. (Altså var det plass til like mange tilskuere som 2 x Ullevål stadion!!)
Kvinner (bortsett fra vestalinnene) måtte sitte i de billigste sonene helt på toppen. Fram til i dag hadde jeg aldri hørt om vestalinner, men hvert år ble det plukket ut noen få vakre piker mellom seks og ti år. Disse måtte gjøre tjeneste i tempelet i 30 år. Hvis de mistet jomfrudommen sin i den perioden, risikerte de å bli levende begravd mens mannen ble pisket til døden.

IMG_1221

 

Forum Romanum var det antikke Romas sentrum med templer og basilikaer. På min vandring her, måtte jeg virkelig ta fantasien i bruk for i det hele tatt å få en liten anelse om hvordan det kunne ha sett ut.

IMG_1247

Oppe på Palatinerhøyden var det nesten ingen mennesker i dag. Der var det mulig å vandre ganske usjenert rund i ruinene av det enorme palasskomplekset der keiserne bodde i hele keisertiden.

I morgen har jeg lyst til å finne veien fram fra alle disse flere tusen år gamle steinblokkene jeg har oppholdt meg blant de siste dagene. Det skal bli fint å oppdage Roma anno 2018. Jeg er spent på hva jeg vil finne.

Hilsen fra K-M

 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

4 kommentarer om “TO NYE DAGER I ROMA”

 1. Dette ble en hyggelig vandring i historiske Roma! Ettersom jeg fortsatt ikke har vært der selv, ga jo dette mersmak. Når det gjelder Roma anno 2018, har jeg hørt om to mindre trivelige «fenomener» : aggressive tiggere og håpløs biltrafikk/trafikkultur. Det skal bli spennende å høre hvordan du opplever Roma 2018.

  Liker

  1. Hei! Etter en ny dags vandring i Romas gater, har jeg nok funnet ut at man må inn bak alle steinfasadene for å finne noe som ser moderne ut, men her ser ungdommene på skjermene sine, folk drikker sin cappuccino og TV-sendingene er fulle av reklame. Akkurat som hjemme. Jeg har tatt en del bilder i dag, – så får vi se om det blir skrevet noe om det etter hvert.

   Liker

 2. Mange kjente steder du beskriver så flott, som en historiebok🙏Du finner også mye flott utenom turistløypa, i de små gatene, spennende restauranter og mange vakre steder🤗kos dere videre i den vakre byen🙏

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Nå har jeg ruslet rundt i Roma enda en dag, og det er fremdeles mye igjen å oppleve. Vi får se om det etter hvert blir flere beskrivelser herfra. I kveld har jeg vært på kirkekonsert/-forestilling med tre italienske tenorer og tre ballettdansere. Dagen kunne ha vært verre 😉

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: