NÅR SØLVGUTTENE SYNGER JULA INN

Kjære folk!

Når Sølvguttene synger jula inn på NRK klokka 17:00 på julaften, da skal far ha fått på seg slipset, mor ha tatt av seg forkledet, bordet skal være dekket med de fineste tallerkenene og  julefreden skal ha senket seg i stua, men …

IMG_1938
I går gjorde Sølvguttene alt de kunne for å synge fram julestemningen hos tilhørerne i Oslo Domkirke.

… det er jo også mulig at mor har begynnende migrene, stefar har tatt deg minst to i hvert bein og allerede er litt småfull, storesøster har erta lillebror slik at han har låst seg inn på rommet sitt og nekter å komme ut mens den mellomste sitter stille ved juletreet og fikler med mobilen sin. Hun ville jo helst ha vært hos far. Det er bare sekunder før bestefar ringer og forteller at bestemor har havna på legevakta med brukket ankel.

Det har vært stunder da jeg har tenkt at det ville ha vært det beste for alle dersom vi avlyste hele greia. Det ville ha spart mange for mye vanskelig.

Men nå var det altså Sølvguttene som skulle være hovedpoenget. Dette guttekoret ble stiftet allerede i 1940, og består av totalt 130 sangere.

I går kveld var vi på konsert i Oslo Domkirke og hørte nettopp Sølvguttene. Vi var ikke de eneste. I kuldegrader og sur blåst stod folk i kø for å få julestemning. Og kjære folk som de guttene (og mennene) synger. Selv om gjengen min og jeg savnet mange av de kjente og kjære julesangene og nok syntes at det ble i overkant mange ukjente julemotetter, ble det helt klart for oss at jula nærmer seg. Når alle til slutt stod tett sammen og sang «Deilig er jorden», da kom tårene hos meg, – slik det gjør hver gang.

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: