KVA ER EIN FAMILIE?

Kjære folk!

Det er ikkje så mange åra sidan familie, for dei aller fleste, hadde same meining som kjernefamilie. Dersom me høyrde ordet familie, tenkte me på mor, far og dei borna desse to hadde saman. Heldigvis har dette endra seg.

img_2014

Opprinneleg tydde familiehusstand, og inkluderte alle dei som budde saman i huset. Då vart ektefeller, born, ulike slektningar og til og med tenarar og trellar medrekna. Wikipedia har denne definisjonen: «En familie er en institusjon eller et hushold som består av en gruppe individer som er knyttet sammen gjennom arv(demonstrert eller stipulert) fra felles aner, ekteskap, partnerskap eller adopsjon.»

Andre tenkjer på alle som er i slekt og i tillegg dei som er gifta inn, når dei snakkar om familien sin. Det er vel då også naturleg å inkludere sambuarar og sambuarane sine born.  Slekt, derimot, er dei me skriv inn på slektstreet.

Dersom me har dette som utgangspunkt, kan eg trygt skrive vidare om familie, – og eg har mykje å ta av.

Helsing frå K-M

 

 

 

 

 

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s