TANKER PÅ DØDSLEIET

Kjære folk!

Hva kommer jeg til å tenke på den dagen jeg ligger der og kjenner at kreftene holder på å ebbe ut?

I VG 7. april 2013 stod det en artikkel som het «Dette tenker vi på før vi dør», og svaret var enkelt: Ikke på jobb. Ikke på penger. Men på dem vi er glad i.

IMG_2247

60 døende nordmenn, i alderen 43 – 95 år, hadde skrevet ned de siste tankene sine. Det var faktisk slik at alt det som hadde opptatt tid og fokus i hverdagslivet, ikke var i tankene deres på det siste. Ingen av dem nevnte jobb, penger eller karriere. Nå handlet det om relasjoner, sorg, barn og barnebarn, venner og kjærlighet. (Oddgeir Synnes` doktoravhandling er tilgjengelig på norske biblioteker)

Å lese slikt, skaper selvfølgelig tanker om hva som er viktig i eget liv. Ønsket om et meningsfylt liv, blir enda sterkere, og dermed også ønsket om en meningsfull avslutning.

Tar jeg vare på øyeblikkene?
Hva gir jeg meg selv lov til?
Er det nødvendig med alle disse bekymringene?
Legger jeg merke til alle gledene?
Får jeg sagt ofte nok at jeg elsker dem?

eg tenkjer
på døden
at kvar dag
kjem den
nærare
og nærare
og på sjela mi
som visstnok ikkje kan
døy
og at det
er rart
sidan eg trur
at sjela mi
må bu i magen
sidan det er der alle kjenslene sit
og då må eg
lure på
kvar sjela mi skal bu
når eg
ikkje lenger
har mage
når den er oske
eller jord

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

2 kommentarer om “TANKER PÅ DØDSLEIET”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s