FØRSTEGANGSOPPLEVELSE

Kjære folk!

“Du må samla på fyrstegongsopplevingane dine”, sa mormora mi, “dei vert det færre av etter som tida går.” Jeg fulgte rådet. Å skrive dette blogginnlegget, er absolutt en førstegangsopplevelse verdt å samle på. Hva skal så denne førstebloggen handle om? En liten presentasjon er vel vanlig den første gangen.

IMG_1020

En morgen for minst 30 år siden, da jeg satt ved frokostbordet sammen med foreldrene mine, sa faren min: “Veit du at du er laga på tvers av senga?” “Nei, men Konrad då”, sa mora mi. Dermed bekreftet hun at det var sant. Det var på Finse høsten 1952. Jeg tror det var i det røde huset du kan se under. Faren min skulle på jakt. Da de tok avskjed ute på trappa, kom det nok noe over dem. Faren min bar mora mi opp trappa til soverommet. Jeg fikk aldri spurt ham om han tok seg tid til å ta av seg ryggsekken.

Jeg tror jeg har hatt glede av dette “på tvers” hele livet. Jeg var nok ei blid og snill skolejente. Likevel fikk jeg en gang brev med hjem fra barneskolen. Der stod det: “Me vil gjere merksame på at Karen-Margrethe steller vanskelege spørsmål I timen.” “Fortsett med det du”, sa faren min, og reiv i stykker brevet.

IMG_0480.jpg

I godt voksen alder har jeg gitt ut to små romaner: “Steder Anna satt” og “Lille, vakre Anna”. Jeg ønsket å ha noe meningsfullt å fylle dagene med da jeg matte avslutte yrkeskarrieren min så altfor tidlig.

IMG_1016.jpg

I det siste har jeg skrevet dikt som det ser ut til at ingen vil ha. Fra diverse forlag får jeg noenlunde likelydende svar:

“Vi har lest diktene dine med stor interesse og latt oss berøre. Etter en diskusjon i redaksjonen har vi likevel kommet fram til at vi ikke ønsker å utgi dem I bokform. Lykke til videre.”

Nei vel, da blir det ikke diktbok. Det blir blogg i stedet. Rett som det er vil det dukke opp et dikt eller to, og jeg har også som målsetting å skrive om saker både helt på alvor og litt på gøy.

Blir det en bokmål- eller nynorskblogg? Jeg svarer: “Ja takk, begge deler.” Skal vi si minst 25%? Då er det vel naturleg å avslutte denne fyrstegongsopplevinga på nynorsk. Dette blir altså ein blandingsblogg, og sidan eg har både heim og famile, og I tillegg ein utsjånad, kan det nok hende at det kjem til å snike seg inn eitt og anna om dette og utan at det kjem til å prege bloggen i for stor grad. Det kan eg love. Ein annan lovnad eg skal klare å halde er denne: Det kjem lister, for eg elskar lister.

Eg ynskjer alle som les dette, mange gode dagar framover.

Helsing frå K-M

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

5 kommentarer om “FØRSTEGANGSOPPLEVELSE”

  1. Tilbaketråkk: Kjære folk
  2. Lykke til med bloggen din! Jeg har lest det du har skrevet og har smilt og fnist flere ganger, så starten ble bra! Dessuten skriver du feilfrit godt norsk, noe som synes å være mangelvare om dagen.

    Liker

    1. Tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen, Anne! 😊Jeg skal love å jobbe så godt jeg kan også i fortsettelsen med både innhold og språk. Det hjelper å vite at gode folk følger med. 😍

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: