NÅ BLE DET PLUTSELIG ALVOR

Kjære folk!

Det sies at blogging er en fantastisk måte å uttrykke seg på, men nå når jeg sitter her og skal skrive det første vanlige blogginnlegget, er jeg svært usikker på hvor «fantastisk» dette blir.

Jeg tror selv at jeg er godt forberedt. Jeg pleier jo å være det. Jeg har funnet litteratur om blogging, søkt på nettet om temaet, fått god hjelp til å opprette selve bloggen og til og med skrevet notater og flere huskelister. Det var da jeg tok fram den lista jeg har kalt «gode råd for å lykkes», at det skar seg litt.

1. Fortell gode historier.
Hva er en god historie? Jeg kan jo bare fortellinger der jeg selv er hovedperson, og hvor interessant kan det være for andre folk? Trøst til meg selv: De kan la være å lese.

2. Bruk bilder.
Det gleder jeg meg til. Jeg er glad i å fotografere.

3. Bruk bilder av deg selv.
Jeg liker jo ikke å bli fotografert, og jeg vet jo at opp til flere kommer til å spørre, både høyt og tydelig «hvem tror hun egentlig at hun er? Gamle kjerringa …» Men akkurat dette har jo jeg bestemt meg for å gi blanke i, for det må være plass til alle slags kvinner, også de som er noe annet enn unge og vakre.
Så ok, her er et bilde av meg utenfor Astrup Fearnley Museet i Oslo. (Absolutt verdt et besøk forresten)

 

IMG_1043

4. Bildet bør helst settes mellom ingressen og resten av innlegget.
Jeg skal huske det til neste gang.

5. Vekk følelser.
Det har jeg kanskje lykkes med allerede. Det kan jo godt hende at noen ler av meg mens andre rister på hodet med irritertrynke mellom øynene. Men det er jo faktisk også mulig at noen smiler og hygger seg litt.

Nederst på huskelista hadde jeg skrevet noe jeg fant i ei bok av Thomas Moen: «Har du ikke hjertet ditt i bloggen din og koser deg med den, vil du mest sannsynlig aldri lykkes.»

Hjertet er på plass.

Kosen får jeg håpe innfinner seg etter hvert når bloggen ser ut slik jeg ønsker den skal se ut, og jeg har øvd meg litt mer på alt det tekniske.

Hilsen fra K-M

 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: