HJEMME – HVOR ER DET?

Kjære folk!

Det finnes hjemløse mennesker over hele verden. Kan vi som aldri har savna ei seng å sove i eller et kjøkkenbord å spise maten vår ved egentlig forstå hvordan det er å savne et hjem?

Vi møter flyktninger på TV-skjermen. Vi hører gråten og ser de ødelagte hjemmene. Deres høyeste ønske er å kunne returnere i fred til det som en gang var hjemme. Komme hjem. Bygge opp igjen det som var et hjem.

Hva er et hjem for meg? Jeg tror det først og fremst handler om følelser.

IMG_0842 (1)

Mitt hjem er der jeg føler meg helt trygg, der jeg kan gå inn og kle av meg alle de andre rollene. Hjemme er det beste stedet å være når jeg ikke har det helt bra, når jeg er syk, eller når livet er litt dritt og jeg ikke har noe å ha på meg selv om skapene er fulle av klær.

Hjemme er også det stedet jeg kommer ifra, der mamma og pappa var. Dette «hjemme» er den følelsen som kommer når det er jul og jeg er i hjemmet mitt, men likevel lengter hjem.

Jeg er privilegert. Jeg har en bostedsadresse sammen med ham som av og til får meg til å si at «jeg er hjemme der du er». Mitt hjem, som jeg gleder meg mer til å komme hjem til enn til å dra bort ifra.

Jeg kan også innimellom pakke kofferten, dra til Ål og glede meg over å være halling noen dager.

Husker jeg å være takknemlig for alt dette?

Det kunne ha vore
meg som søkte ly
for det kalde regnet
ved eit piggtrådgjerde. Eg
som hadde mista
alt
i bomberegnet
og som strevde
med å skaffe mat
og vatn
til borna mine. Eg
som aldri kunne sovne
i redsle for
at valdsmennene skulle kome
attende
Det kunne ha vore meg
Eg
som har alt

 Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

4 kommentarer om “HJEMME – HVOR ER DET?”

    1. Ja, Elisabeth, slik er det, men av og til er det innmari deilig å være alene hjemme også. 😉 Flere og flere velger jo nå å være særbo. Kanskje det aller aller viktigste er å ha noen som er sine, – uansett hvor de bor? 💕

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s