NÅR MIGRENA KJEM PÅ VITJING

Kjære folk!

«Eg har høyrt at du er plaga med litt hovudverk av og til?» Ja, for kor gale kan det vere å ha migrene? No når eg ikkje er så plaga, kan eg seie ifrå for alle dei andre. No kan eg freiste å få folk til å forstå, for no er det ikkje meg det gjeld.

Migrene er kraftige, pulserande smerter som som oftast sit på den eine sida av hovudet. Anfalla kan vere så alvorlege at ein vert sengeliggjande. Det fylgjer ofte med kvalme. Migrene skil seg frå vanleg hovudverk ved at symptoma er fleire og sterkare. Ein til to dagar før anfallet, kan han eller ho få forstopping, vondt i nakken og hyppig vannlating. Dagen etter anfallet er mange slitne, utslått og litt forvirra. Hos dei som har hyppige anfall, kan dagen før falle saman med dagen etterpå. Slike dagar hende det at eg skreiv dikt.

IMG_1026.jpg

migrene 1
eg har ein uven
bankar ikkje på
snik seg innpå
etter at eit murrande vardøger
har flimra forbi
trampar ho inn
tek plass
set seg ned

 eg har våpen i veska
tung skyts
som oftast går ho
etter ei stund
eg sit att
med eige blod
bankande
mot tinningen

 eg foldar
dei slappe hendene
og ber ho
så innstendig eg kan
om at ho
ikkje kjem att
på ein dag
eller to

migrene 2
det er
dagen før
og eg veit det
har hatt mange
slike dagar
augo svir
ljoset er skarpt
før den dagen
eg ikkje vil ha
vil snakke om
vil hugse

dagen etter kjem
den og
veit eg
ledda er stive
kroppen er lat
og kan hende
fell dagen etter
saman med
dagen før
ein ny dag
eg ikkje vil ha

då lengtar eg
etter vintermorgonar
der sola ikkje viser seg
mellom fjella
men lyser opp dagen
likevel

I fylgje Norsk Helseinformatikk har 15% av alle kvinner og 7% av alle menn i Noreg migrene.

Helsing K-M

 

 

 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

2 kommentarer om “NÅR MIGRENA KJEM PÅ VITJING”

  1. Hauuuu…
    Men tenk at du er så mye bedre, da! Og det er du flink til å sette pris på!
    Høstsola skinner i dag, håper den ikke er for skarp til deg. 😊👍🏼

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: