NÅR MIGRENA KJEM PÅ VITJING

Kjære folk!

«Eg har høyrt at du er plaga med litt hovudverk av og til?» Ja, for kor gale kan det vere å ha migrene? No når eg ikkje er så plaga, kan eg seie ifrå for alle dei andre. No kan eg freiste å få folk til å forstå, for no er det ikkje meg det gjeld.

Migrene er kraftige, pulserande smerter som som oftast sit på den eine sida av hovudet. Anfalla kan vere så alvorlege at ein vert sengeliggjande. Det fylgjer ofte med kvalme. Migrene skil seg frå vanleg hovudverk ved at symptoma er fleire og sterkare. Ein til to dagar før anfallet, kan han eller ho få forstopping, vondt i nakken og hyppig vannlating. Dagen etter anfallet er mange slitne, utslått og litt forvirra. Hos dei som har hyppige anfall, kan dagen før falle saman med dagen etterpå. Slike dagar hende det at eg skreiv dikt.

IMG_1026.jpg

migrene 1
eg har ein uven
bankar ikkje på
snik seg innpå
etter at eit murrande vardøger
har flimra forbi
trampar ho inn
tek plass
set seg ned

 eg har våpen i veska
tung skyts
som oftast går ho
etter ei stund
eg sit att
med eige blod
bankande
mot tinningen

 eg foldar
dei slappe hendene
og ber ho
så innstendig eg kan
om at ho
ikkje kjem att
på ein dag
eller to

migrene 2
det er
dagen før
og eg veit det
har hatt mange
slike dagar
augo svir
ljoset er skarpt
før den dagen
eg ikkje vil ha
vil snakke om
vil hugse

dagen etter kjem
den og
veit eg
ledda er stive
kroppen er lat
og kan hende
fell dagen etter
saman med
dagen før
ein ny dag
eg ikkje vil ha

då lengtar eg
etter vintermorgonar
der sola ikkje viser seg
mellom fjella
men lyser opp dagen
likevel

I fylgje Norsk Helseinformatikk har 15% av alle kvinner og 7% av alle menn i Noreg migrene.

Helsing K-M

 

 

 

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

2 kommentarer om “NÅR MIGRENA KJEM PÅ VITJING”

  1. Hauuuu…
    Men tenk at du er så mye bedre, da! Og det er du flink til å sette pris på!
    Høstsola skinner i dag, håper den ikke er for skarp til deg. 😊👍🏼

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s