“MARRAKECH”, svarte jeg

Kjære folk!

“Hvilket sted i verden drømmer du om å reise til?” Det var mannen min som spurte. Vi var ute og gikk, og uten å tenke meg noe særlig om, svarte jeg «Marrakech». Deretter gikk vi videre mens praten fortsatte om andre ting, slikt som været og hva vi skulle ha til middag dagen etter. Det var god stemning, og jeg tenkte ikke mer over noe av det vi hadde snakket om før ett par uker etterpå.

IMG_1412

«Ja, da skal du til Marrakech da.» Vi hadde drukket kaffe på terrassen, jeg hadde hagejord under neglene og vi ventet barnebarn til pannekakemiddag. «Ok», sa jeg og lo, «vi drar med det samme». Jeg reiste meg for å gå inn. Han stanset meg og sa: «Jeg tuller ikke altså. Vi drar 20. oktober.»

Marrakech, – hva visste jeg om Marrakech? Jeg så for meg 1001 natt, visste at byen kunne by på sterke farger, forunderlige lukter og nye lyder, og jeg kjente kribling i magen. Dette kunne bety eventyr og magi.

I morgen er det 20. oktober. Jeg har som vanlig prøvd å forberede meg. Jeg har pakket klær som skal skjule skuldre og knær, for det er jo vanlig folkeskikk å kle seg slik det sømmer seg i det landet en skal besøke. Jeg har også forstått at jeg ikke skal belage meg på å vandre rundt i de fineste, hvite joggeskoene mine. Fottøyet må visst tåle å bli skittent på vandring i gamlebyen.

Jeg har lest at den eldste delen av Marrakech er som en uoversiktlig labyrint. Det er godt jeg har ei hånd å holde i, for den minimale stedsansen jeg er utrustet med passer verken sammen med uoversiktlig eller labyrint.

Jeg er spent, men jeg gleder meg.

Hilsen fra K-M

 

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

8 kommentarer om ““MARRAKECH”, svarte jeg”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s