Å HA NOE Å GLEDE SEG TIL

Kjære folk!

Det er flott å kunne våkne om morgenen og tro fullt og fast på at denne dagen kommer til å bli god. Men det er jo ikke alltid slik. Alle har tunge dager. Alle har jo noe å uroe seg over eller en smerte som er tung å bære, og av og til kan bekymringene overskygge alt annet, – slik jeg gjorde et forsøk på å beskrive i går.

I en periode i livet mitt, da mye var vanskelig, bestemte jeg meg for å ikke stå opp om morgenen før jeg hadde kommet på minst én ting jeg kunne glede meg til den dagen. Det fungerte for meg, og det ble en god vane. Nå om dagen, hvis jeg ikke kommer på noe annet når jeg ligger der, kan jeg alltid velge en av disse:

 • Kaffe
 • Brødskive med hvit geitost og druer
 • Nyhetsmorgen på P2

Jeg kan også bestemme meg for å gjøre noe jeg liker, som for eksempel

 • Ringe ei venninne som bor langt borte
 • Så noen frø i ei potte i vinduskarmen
 • Sette meg på en benk og se på folk
  IMG_1425

Det er i alle fall bra for meg å stå opp med en slik liten positiv tanke i hodet. Nå må jeg legge til at jeg er veldig heldig som stort sett aldri har det verre enn at jeg klarer å fokusere på minst én liten glede.

Jeg beklager hvis jeg høres ut som en slags predikant eller kvasipsykolog, men jeg tror faktisk på at summen av små gleder er viktig for at vi skal kunne føle oss tilfredse i livet vårt. Når jeg sier små gleder, så mener jeg egentlig bittesmå:

 • Lukta nedi kaffeboksen
 • Det skiftende været
 • Mørk sjokolade som smelter i munnen
 • Nyvaska sengetøy

Akkurat nå gleder jeg meg over en stor glede som jeg vet er i anmarsj. Fem barnebarn har meldt sin ankomst i dag etter skoletid.

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

2 kommentarer om “Å HA NOE Å GLEDE SEG TIL”

 1. Jeg husker du sa en gang: Det du fokuserer på, vokser. Det er så sant! En må VELGE å fokusere på noe positivt. En må styre sine tanker og holdninger, sier han Wilhelmsen. Han med hypokonderklinikken i Bergen. Så godt det lar seg gjøre. Ikke like enkelt bestandig, men det har mye for seg. 😊

  Likt av 1 person

  1. Du vet meg og listene mine… jeg kan til og med skrive ned og lage liste over små ting å være glad for. Hvis jeg ikke kommer på noe å være glad for en dag, så kan jeg jo titte på jukselappen 😂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s