EI LITA LISTE = FLEIRE SMÅ GLEDER

Kjære folk!

Heilt frå eg lærte å skrive, har eg vore glad i å skrive lister. Eg har hatt lister over skulearbeid, lister på jobben og lister heime. Eg har tru på desse listene. Eg har til og med sterk tru på dei. Lister høyrer med på lista over mine små gleder.

IMG_1758

Når eg har mykje eg skulle ha gjort, skriv eg lister over gjeremåla mine. Då oppnår eg minst to ting:

  1. Eg veit kva det dreier seg om denne dagen, og då vert det ikkje så stressande å kome seg gjennom det. Oversikt er bra. Då er det berre å ta fatt.
  2. Mange oppgåver er så lite konkrete at når dagen er over, kan ein verte sitjande og lure på «kva brukte eg eigentleg denne dagen til?»
    Fram med lista. Der står det. Eg kan til og med lese høgt for dei som vil høyre og deretter risikere å få skryt.

Tenk for ei god kjensle det er når alt på lista har fått ein tjukk, svart strek over seg. Ferdig!! Dessutan: Dersom det står att noko, så veit eg jo kva eg skal gjere den neste dagen.

«Eg har då ikkje tid til å tulle med slikt», seier kanskje du.
Dei minutta du brukar på å skrive denne lista, dei tek du att når du slepp å bruke tid på å lure på kva det var du skulle gjere, tenkje etter om det var noko meir du skulle ha hugsa på eller ergre deg over det du gløymde å gjere i går og som du framleis ikkje har fått gjort.

For meg er det ekstra stas med dei listene som er skrivne med hand, med god penn på eit vakkert ark eller i ei fin notatbok. Då vert den vesle gleda ekstra god å kjenne på. Det gjer jo ikkje noko om ting er vakre i tillegg til å vere nyttige.

Ved frukostbordet heime er det heilt vanleg at han spør: «Kva har du på lista di i dag då?» Eg vert sjeldan i beit for svar. Berre så det er sagt; eg har ikkje berre arbeidslister og dette-må-du-gjere-lister. Eg har sjølvsagt koselister og.

Helsing frå K-M

 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: