EN SÆR, LITEN GLEDE

Kjære folk!

I dag vil jeg dele en liten glede som nok mange vil mene er ganske sær: Jeg liker å vente.

Å vente er definert som å avstå fra å gjøre noe over en viss tid ved å sitte eller å stå stille på en viss plass eller ved å la en situasjon hvile. Slik venting skjer vanligvis fordi det en venter på først inntreffer senere.

IMG_1852
Her sit eg og ventar på bussen. Busshaldeplassen er på Sundre, Torget på Ål.

Å vente trenger ikke å være en passiv situasjon. Nei, for meg gir venting meg en mulighet til å sitte eller stå i ro og la tankene vandre rundt omkring på egenhånd med meg som tilskuer. Ventetid er en liten pause som er bare min. Jeg eier den helt selv og ingen forventer noe annet av meg enn at jeg sitter/står i ro og er. Det er min egen ventetid. Det er mitt eget pustehull som det ofte kommer hoppende de merkeligste tanker ut ifra.

Etter at navnet mitt er ropt opp, etter at det har sagt «pling» og nummeret mitt lyser på displayet, etter at jeg har fått beskjed om å «go to gate» eller når jeg ser bussen komme borte i svingen, da er det min tur igjen. Da er det min oppgave å møte mine egne og andres forventninger.

Det er fint
å vente. Sitje
åleine og i fred
inne i eige hovud
og vente
Kome for tidleg
berre for å ha
tid
til å sitje
og vente. Morgondagane
kjem tidsnok
og dagane etterpå med sitt
rollespel. Då
kan eg gå
i bresjen
gå til nyval
og danne regjering
med trommevirvlar
og eige drillkorps
Det er fint
å vente

Hilsen fra K-M

 

 

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

2 kommentarer om “EN SÆR, LITEN GLEDE”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s