TRADISJONER

Kjære folk!

Jula mi er helt rød.
Jula mi er ganske nostalgisk.
Jula mi er litt brokete.
Disse tre er jeg helt sikker på.

IMG_1774
Julepynten har foreløpig ikke flytta inn i stua, men rødt har det blitt. 

Jeg tror at juletradisjoner er viktig for meg. Denne adventstida vil jeg benytte til å tenke over hvilke tradisjoner som virkelig er mine og våre – og hvorfor disse er viktige. Noe jeg er helt sikker på, er at jeg vil prøve å passe på slik at jula ikke kjører seg fast inne på et sidespor. Jul må ikke bare bli overflatisk og materialistisk. Jul må være fint, stemningsfullt – og det må være høytid.

Jeg tror jeg først og fremst ønsker å mobilisere litt barnlig glede. Derfor må jeg finne ut hva det er som bidrar til dette.

Jula er jo den høytiden der familietradisjonene står høyest og familiesammenkomstene er flest. Hos oss og rundt oss er det mange kjernefamilier som har gått i stykker. Mange kan sikkert engste seg for at jula ikke skal bli bra. Jeg mener at vi voksne har som hovedoppgave å sørge for at de barna vi har i flokken vår opplever ei god jul uansett hvem de skal være sammen med. Dette kan bety at vi ikke får spille hovedrollen i vår egen julefeiring. Sammen må vi sørge for at selv om ting er vanskelige, så kan det bli bra for alle likevel.
Jeg er så heldig at jeg har en stor, fantastisk, brokete og levende familie, som jeg gleder meg til å feire jul med i flere etapper. Mine juletradisjoner inkluderer dem alle.

Fram til julaften skal jeg skrive litt om det jeg tror er de viktigste tradisjonene mine. De som forventer oppskrifter og styling-tips, vil bli svært skuffet.

Hilsen fra K-M

 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: