TRADISJONER

Kjære folk!

Jula mi er helt rød.
Jula mi er ganske nostalgisk.
Jula mi er litt brokete.
Disse tre er jeg helt sikker på.

IMG_1774
Julepynten har foreløpig ikke flytta inn i stua, men rødt har det blitt. 

Jeg tror at juletradisjoner er viktig for meg. Denne adventstida vil jeg benytte til å tenke over hvilke tradisjoner som virkelig er mine og våre – og hvorfor disse er viktige. Noe jeg er helt sikker på, er at jeg vil prøve å passe på slik at jula ikke kjører seg fast inne på et sidespor. Jul må ikke bare bli overflatisk og materialistisk. Jul må være fint, stemningsfullt – og det må være høytid.

Jeg tror jeg først og fremst ønsker å mobilisere litt barnlig glede. Derfor må jeg finne ut hva det er som bidrar til dette.

Jula er jo den høytiden der familietradisjonene står høyest og familiesammenkomstene er flest. Hos oss og rundt oss er det mange kjernefamilier som har gått i stykker. Mange kan sikkert engste seg for at jula ikke skal bli bra. Jeg mener at vi voksne har som hovedoppgave å sørge for at de barna vi har i flokken vår opplever ei god jul uansett hvem de skal være sammen med. Dette kan bety at vi ikke får spille hovedrollen i vår egen julefeiring. Sammen må vi sørge for at selv om ting er vanskelige, så kan det bli bra for alle likevel.
Jeg er så heldig at jeg har en stor, fantastisk, brokete og levende familie, som jeg gleder meg til å feire jul med i flere etapper. Mine juletradisjoner inkluderer dem alle.

Fram til julaften skal jeg skrive litt om det jeg tror er de viktigste tradisjonene mine. De som forventer oppskrifter og styling-tips, vil bli svært skuffet.

Hilsen fra K-M

 

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s