JULEMARKED I HAMBURG

Kjære folk!

Hvis min kjære mann, som opprinnelig er tysk, virkelig skal få julestemningen på plass, må vi besøke et av de fantastiske julemarkedene i Tyskland. Jeg må si at jeg forstår ham godt, for stemningen er ganske magisk. I år er vi i Hamburg.

IMG_1922
Julemarkedet på Rådhusplassen i Hamburg. Fargerikt, stemningsfullt og absolutt nok mat og drikke. 

Folk i Hamburg elsker tradisjonen med julemarked. På Rådhusplassen er det omtrent 100 boder. Rundt omkring i byen finnes det hele 15 forskjellige markeder. Vi har ikke vært innom flere enn tre.

Hva får vi så på et tysk julemarked? Jo, først og fremst god julestemning. Her finner vi kunsthåndverk, julepynt, julebakst, glühwein og tysk tradisjonsmat. Tyskerne må være verdensmestere i å arrangere julemarked, og her spares det ikke på noe.

IMG_1927
Her selges det kaker i snor. Vi var ikke så alene på julemarkedet som dette bildet kan gi inntrykk av. 

Dagen i dag har vært ganske regnvåt, men likevel, midt på en fredag, er de trange gatene mellom markedsbodene fylt til trengsel av førjulsglade tyskere som drikker glühwein og spiser pølse.

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

2 kommentarer om “JULEMARKED I HAMBURG”

    1. Takk, vi hygger oss!😊 Selvfølgelig hadde det vært bra med fint vær, men det nytter ikke å irritere seg over noe en ikke kan gjøre noe med. Spesielt fint er det med en slik tradisjon siden det gjør mannen min så glad. Kos deg videre i førjulsvarmen din 🤗

      Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s