JULEGAVER

Kjære folk!

Skikken med å gi hverandre gaver i den mørkeste tida av året er eldre enn jula. Romerne hadde gitt hverandre gaver i flere hundre år før de kristne begrunnet gavene med at de tre vise menn hadde hatt med seg gaver til Jesusbarnet. Senere ble gaveoverrekkelsen overlatt til St. Niclas, som igjen leverte sekken med gaver til nissefar.

Jeg elsker å gi gaver, ja jeg tror jeg kan bruke et såpass sterkt ord. Jeg ønsker så veldig å kunne gjøre gjengen min glad. Å gi bort er kjempegøy, men nå når alle har nesten alt, har det blitt ganske vanskelig innimellom å kunne gi noe som virkelig gleder. Det er ikke lenge siden vi alltids kunne kjøpe ei bok eller en CD til folk vi ikke ante hva vi skulle gi i gave. Nå abbonnerer folk på e-bøker og strømmer den siste musikken, – og det finnes vel et tak for hvor mange boxere og «happy socks» et menneske bør få til jul.

IMG_1930
Jeg koser meg når jeg pakker inn julegaver.

Jeg tenker også på at vi blir mer gavmilde i førjulstida enn det vi er ellers. Dette har hjelpeorganisasjonene nytte av. Det er fint å vite at det som blir samlet inn går til dem som har lite. Innsamlede midler blir brukt til å hjelpe i jula, men også gjennom resten av året. Vi er mange som er faste givere til hjelpeorganisasjone. Å gi litt ekstra i adventstida, er en fin tradisjon.

Det sies at mer enn 100 000 barn i Norge vokser opp i det som regnes som en fattig familie. Det gjør meg trist. Den tristheten kan jeg benytte til noe positivt.

Hilsen fra K-M


 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

4 kommentarer om “JULEGAVER”

 1. Jeg liker også å pakke julegaver! Nyter synet av de pene pakkene som ligger klare i skapet i lang tid! Og innholdet – vanskelig, men hvis en er årvåken og noterer, går det som regel an å oppdage noen ønsker eller behov hos mottakerne! Selv vi som har alt, kan ønske oss noe som vi ikke vil gå og kjøpe oss selv!

  Likt av 1 person

  1. Takk for fin beskrivelse, Berit. Koselig!! Jeg noterer også. Innimellom kommer det snikende fram et lite ønske i løpet av en samtale. Men gutter og menn er myyyyyye vanskeligere enn jenter og damer, ikke sant? 🤗🎁😊

   Liker

 2. Jeg har også alltid elsket å pakke inn julegaver. Det lå mye arbeid i utvelgelse av «riktig» julepapir, bånd, laging av merkelapper og til sist spesielle hilsninger til hver og en. Nå som unger og barnebarn har alt i tillegg til at de er blitt meget bevisste på hvilke gaver de ønsker seg, har jeg avsluttet julegavelaging/kjøp. Før sydde, strikket og heklet jeg så å si alle julegavene – nå tar banken seg av overføringer av «julegratiale» slik at de kan kjøpe det de slev ønsker. Trist synes jeg, men da er det jo ekstra hyggelige å få legge noen kroner i julegryta til Frelsesarmeen. Kos deg videre med julegavepakkingen. Ser veldig hyggelig ut!

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: