NYTTÅRSFORSETT?

Kjære folk!

Et nyttårsforsett er definert som en målsetting eller et ønske for det året som kommer. Jeg har tenkt grundig gjennom om det kan være noe jeg ønsker å slutte med, begynne å gjøre, en uvane jeg absolutt bør kvitte meg med, en ny vane som er smart å ha eller noe jeg kan gjøre for å bedre egen livskvalitet. Det er jo liksom vanlig da, å gå inn i det nye året med en klar plan om forbedringer.

IMG_2006
Hva slags bilde passer til et eventuelt nyttårsforsett? Hva som helst egentlig. Jeg valgte dette av Atlanterhavet som møter himmelen. Vakkert, ikke sant?

Jeg gikk på nettet for å lete etter et populært nyttårsforsett, og fant blant annet disse: spise sunnere, spise mindre, slanke seg, lese mer, studere hardere, drikke mindre, drikke mer, kutte ut godterier, trene hardere, se mindre TV … og slik fortsatte det. Ikke snakk om at jeg skal benytte (alle) de årene jeg har igjen på slikt.

Jeg fant også flere oppslag der media hadde koplet nyttårsforsett til kjendisstoff. Da kunne det se omtrent slik ut: Et nyttårsforsett må jo ikke være om noe du må ta deg sammen på. Det kan jo for eksempel handle om å unne seg selv mer og sette av masse tid til å kose seg for eksempel.

Der ble det vel i overkant mye meg selv, meg selv, meg selv og meg selv, og jeg fikk inntrykk av at de aller fleste nyttårsforsettene handler nettopp om: meg selv. Selvfølgelig gjør de det. Hvem skulle et forsett ellers handle om?

Jeg tror mange har lett for å sette seg forskyhøye mål og fylle hodet med de aller vakreste intensjonene når de går inn i et nytt år. Ønskedrømmer er fine de, men det er vel en kjent ting at nyttårsforsetter har en tendens til å ikke bli fulgt opp så veldig langt inn i det nye året.

Selvsagt er det mange som setter seg gode mål for det kommende året. Det kan handle om å bli en mer bevisst forbruker, melde seg som giver til en humanitær organisasjon eller noe så konkret som å fikse unike passord til alle kontoer. Det er selvfølgelig en del som ikke er helt på stell her i heimen også. Vi får ta et «morgenmøte», gubben min og jeg, så får vi se.

Siden jeg ikke har bestemt meg for et personlig forsett, har jeg i stedet samlet sitater som jeg synes fortjener å bli nevnt. Hva jeg skal bruke disse sitatene til? Ingenting. Jeg synes bare at de er hverdagslige, fine og ganske velegnet til å gå inn i det nye året med:

 1. Da en dagbladjournalist spurte Finn Schjøll om han trente for å se noenlunde bra ut, så svarte han:
  «Det heter jo at skjønnheten kommer innenfra. Det er sikkert ukorrekt å si, men jeg er opptatt av hvordan ting ser ut. Hvordan en gjenstand ser ut, en blomst, en fjellformasjon – og et menneske. (…) Jeg tror det er ganske enkelt. Er du blid, er du pen. Er du sur, er du stygg. Folk som er komfortable med seg selv, er komfortable å være sammen med.»
 2. Linn Skåber på spørsmål om hva pustepauser gjør med livet:
  «Jeg tror på at kjedsomhet gjør at barn får mulighet til å utvikle egen kreativitet, det gjaldt i hvert fall meg. Mamma og pappa lærte meg gleden over at det ikke behøver å skje noen ting.»
 3. Gro Dahle:
  «Jeg tror på diktets muligheter til å fornye tankene våre, til å åpne hodene våre, gi oss nye luker og vinduer for assosiasjoner og trapper å tenke seg fram på (…)»

Da starter jeg det nye bloggåret med et Hipp Hurra for alle blide folk som tåler å kjede seg litt og som av og til åpner opp hodet sitt for noen uventede assosiasjoner.

GODT NYTT ÅR!

Hilsen fra K-M

 

 

 

 

 

 

 

 

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

2 kommentarer om “NYTTÅRSFORSETT?”

 1. Hei K M.
  Som vår konge sa i sin tale i går, har vi mennesker noe i oss som er vår dyrebare skatt. For å kunne stelle denne skatt, er det viktig at for å kunne glede et medmenneske må vi være glad i oss selv. Kunne nyte hvert øyeblikk. Ta vare på stønna.🙂
  Jeg ønsker deg alt godt i det nye året og håper du vil glede deg over alle du vil komme til å gi et lykkelig øyeblikk.
  Mvh Erg

  Liker

  1. Takk for kommentar, Ragnar.
   Det er nok noe vi alle håper at vi kan være til glede og nytte for andre mennesker. Det er jo slik at «den største gleda ein kan ha, det er å gjera andre glad». Vi får håpe at både du og jeg får anledning til å føle slik glede.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s