NYTTÅRSTANKAR

Kjære folk!

No ved nyttårsskiftet kan det for oss alle vere både godt og vondt dersom me tek oss tid til å tenkje litt etter, – og me bør vel gjere det av og til. Etter som eg blir eldre, tek eg meg oftare og oftare i å dvele ved tida som har gått. Eg sender tankar til dei som var her før meg og lurar på om nokon tek imot. Samstundes freistar eg å byggje håp rundt dei som kjem etter, og eg undras om dei kjem til å merke det.

IMG_2021 (1)

Eg er slett ikkje lei meg, langt frå utan glede, korkje sorgtung eller ulukkeleg. Det er så mykje å glede seg over. Eg nyt gode desemberdagar, men eg trur óg på å famne om alvoret. Eg likar å stille store spørsmål sjølv om eg berre har små og fattigslege svar.

Kvifor kom eg
hit
til denne verda?
Var det dette
som var meint
for meg?
Var det her
eg skulle leike
elske
sakne
saman med deg?
Var det slik
eg skulle leva?
Hjelpte du?
Eller var det eg
som valde
slik?

Skal eg takke?
Får eg bli
i denne senga
ved dette bordet
lenge nok
til å freiste
å gjere alt ferdig?

Var dette alt?
Var dette nok?

Kan eg få tru
på at det nye året
kjem med fleire sjansar
til å gå nye vegar
og finne svar
eg ikkje visste
at eg leita etter?

IMG_2005

Eg ynskjer for oss alle eit spanande nytt år med fred, leik, undring og kjærleik!

Godt nytt år!

Helsing frå K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

3 kommentarer om “NYTTÅRSTANKAR”

 1. Hei K M.

  Det er godt å se at det er flere som setter seg ned og dveler ved tanker om hverdagen. Og spesielt når et nytt år er omme. Personlig har jeg vært så heldig å bli medlem av en forening som setter disse tanker høyt. Her har vi tre spørsmål som stadig dukker opp:
  1. Hvem er jeg?
  2. Hvor kommer jeg fra?
  3 Hvorhen går jeg?
  Uten å utdype disse tanker mer vil jeg referere et dikt Halldis Moren Vesaas har skrevet som handler om det å være i livet.

  Dette: å være i livet, åpen for alt ikring,
  bunden med sterke røter til menneske og til ting,
  gi både hjarte og hender i omsorg som aldri svik,
  var det som gav meining til ferda di og let deg få kjenne deg rik.

  Og den som er rik vil ha seg eit hus som er såleis bygt
  at alle som høyrer til huset kjenner det godt og trygt,
  og såleis at framande gjerne kjem innom dørene der
  og aukar den rikdom som finst der før med alt det dei sjølve er.

  Fattig var du om aldri i livet du kjenne fekk
  at mellom deg og dei andre levande straumar gjekk
  av tillit og varme som styrkte kvart band som til livet deg batt,
  og lar deg få kjenne, når alt blir gjort opp, at meir enn du gav, fekk du att.

  Og akkurat dette som hun skriver om i siste linje er jo noe du lever opp til med dine tanker i hverdagen med dine blogger.

  Med disse tanker ønsker jeg deg og dine et lysende godt nytt år.

  Mvh ERg

  Liker

  1. Kjære Ragnar!
   Tusen takk for en vakker og innholdsrik nyttårshilsen her på bloggen min! Haldis Moren Vesaas’ dikt var virkelig til ettertanke. Hjertelig takk for at du delte det med meg!
   Jeg håper 2019 blir et fredelig og godt år for deg og dine, og at dette nye året vil bli godt å tenke tilbake på om et års tid.
   Varm hilsen fra K-M

   Liker

 2. Kjære Karen-Margrethe! Takk for nyttårshelsing! Eg syns det var så fint at du ynskjer eit spanande nytt år med «fred, leik, undring og kjærleik»! Eg ser deg for meg når du skriv dette…. og du seier at: «ja, det meiner eg!» 😊
  … Ja, la oss fortsatt vera som barn i dette, det er dei små som er best på leik og undring, og dei veit at kjærleiken er nødvendig, – og fred ynskjer dei seg, og.
  Godt nytt år! 💐 Gleder meg til bloggane dine i 2019!
  Klem frå Birgit

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s