FOLK OG TING

Kjære folk!

Jeg er egentlig mer opptatt av andre ting enn ting, og tror at jo mer vi blir besatt av ting, jo mindre lykkelige blir vi. Dette er en veldig bombastisk generalisering, – jeg vet det. Selvfølgelig er det bra å bry seg om tingene sine og stelle pent med dem, men hvis det materielle fokuset vårt blir altfor sterkt, kan det ta overhånd og gå ut over det engasjementet vi har for mennesker. Det kan umulig være bra for oss å være opptatt av å kjøre enda større biler, eie mange dyre vesker og skaffe seg flere eksklusive par sko.

5dee49f0-3f89-4573-ab07-4fe0cb96aad3
Gå på nyttårssalg for å skaffe meg flere ting? Tror ikke det.

Mange har skrevet lister over hva som er hemmeligheten bak et lykkelig liv. Materielle ting blir ikke nevnt i noen av de oppramsingene jeg har lest, bortsett fra «vær glad for det du har». Gode relasjoner, derimot, er en gjenganger.

For meg er det helt klart at tilfredshet og glede er sterkest knyttet til de menneskene jeg bryr meg om. Det er flokken, vennene og storfamilien som oftest gjør at jeg har noe å se fram til, og det er fellesskapet med disse menneskene som gir meg både glede og energi.

I de nærmeste ukene har jeg ikke tenkt å sette disse to, folk og ting, opp mot hverandre. Jeg har tenkt å gi dem noen uke hver her på bloggen min. Planen ser slik ut:

  1. Venner
  2. Småting
  3. Menneskemøter
  4. Vakre ting
  5. Familie
  6. Samlinger

Altså: Tre uker med mennesker og tre uker med ting. Så får vi se om jeg klarer å følge planen, og om det kan bli interessant.

Jeg tror jeg starter… søndag.

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: