BOKSER, ESKER OG SKRIN

Kjære folk!

Hva er det med meg og bokser, esker og skrin? Hvorfor er jeg så glad i dem og hvorfor blir jeg så glad for dem? Jeg har alltid hatt det slik, og nå har jeg prøvd å finne ut hvorfor.

IMG_2115
Her er noen av mine esker, bokser og skrin: Tre er arvet, to har jeg fått som gave, en er kjøpt på loppemarked, en er kjøpt med et innhold som jeg har brukt opp og to er kjøpt bare fordi jeg syntes de var så vakre. 

Altså, – hvorfor liker jeg så godt esker, bokser og skrin?

 1. Estetikk
  De er vakre, og jeg liker å se på dem. Jeg liker å åpne dem, lukte nedi dem, sette på lokket igjen og sette dem tilbake på plassen sin. De fleste er også fine å ta på, – glatte, kalde, bulkete, riflete – alt etter som. Men jeg vil ikke ha altfor mange. Hjemmet mitt skal ikke bli et museum.
 2. Orden
  Jeg liker ikke ting som flyter omkring uten mål og mening, og jeg har aldri forstått hvorfor det er så vanskelig å rydde på plass etter seg når man har brukt noe. Hver ting skal ha sin faste plass. Hvor vanskelig kan det være?
  Hvis man ønsker orden og system, så er bokser, esker og skrin svært praktiske. Jeg har for eksempel en rød, vakker og solid pappboks på kjøkkenet der jeg oppbevarer alle de småtingene jeg trenger i en fart, og som jeg uten denne boksen, ville ha brukt mye tid på å lete etter.
 3. Innpakning
  Når det gjelder gaver, er det jo det indre som teller, eller? Det skader vel ikke om man også bryr seg litt om utsiden? En gave i en vakker innpakning kan gi inntrykk av at giveren har anstrengt seg litt ekstra.
  Jeg blir kjempeglad når noen gir meg en gave i en vakker boks eller eske. Da er det ikke nøye om det som er inni ikke er fullt så fantastisk. Jeg fikk jo en fin eske!! Hvis jeg ikke bruker den til noe annet, kan jeg jo spare den til neste jul for å lage en vakker pakke til noen andre. Det blir jo mye finere pakker av gaver som ligger i esker.
 4. Nostalgi
  Jeg er av og til så heldig at jeg får en vakker, gammel boks i gave. Da blir jeg ekstra glad. Da eier jeg noe som noen andre en gang har hatt noe oppi, – noe spiselig eller kanskje noe de har spart på. Bokser med gammel reklame er ekstra stas.
 5. Gjemmested
  Det er fint å ha muligheten til å gjemme bort noe uten at noen andre vet om det. Alle har noe bare de selv vet om. Det kan være noe helt privat som trenger et sted å være eller noe veldig godt som man vil ha for seg selv. Jeg har mange bokser, esker og skrin å gjemme bort ting i.

 

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

3 kommentarer om “BOKSER, ESKER OG SKRIN”

 1. Det er med bokser som med folk. Jo eldre, jo flottere. Sønnen min er gift med en arkeolog. Hun synes han blir mer og mer interessant, jo eldre han blir!

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: