HAN EG SÅ GJERNE SKULLE HA GLØYMT

Kjære folk!

Han var ein heilt vanleg, litt eldre mann. Han hadde brune sko med saum oppå ved lissene. Han hadde dokumentmappe. Den var svart og utan hank. Han hadde ingenting på hovudet og ganske buskete augnebryn. Eg vil ikkje hugse denne mannen, men eg gjer det.

Eg hadde med meg ein mellomstor, raud koffert. Eg hadde svarte sko med butt tupp. Dei var slett ikkje nye og ganske støvete. Eg hadde på meg blå jeans. Det er alt eg hugsar om meg. Eg veit ikkje kvifor eg stod der på Sentralstasjonen med kofferten min, for eg har prøvd å gløyme, men eg trur eg nettopp hadde gått av toget og at eg stod og venta på å bli henta.

Eg stod heilt i ro med kofferten ved sida mi. Brått kom denne mannen inn frå høgre. Han stansa framfor meg, samla fingrane på den venstre handa si i ein slags spiss og køyrde dei med full kraft opp mot underlivet mitt. Deretter spytta han to gonger, ein gong på kvar av skoa mine før han gjekk vidare. Det var alt.

Eg veit ikkje om det var nokon som såg det som hende, men det var i alle fall fullt av folk rundt der eg stod. Eg veit at det var vondt. Eg veit at eg gret. Eg veit at eg greip kofferten og sprang. Eg hadde berre ein tanke i hovudet: Eg måtte vaske skoa mine. Eg hugsar spyttklysene.

Det er mange år sidan. Mannen er sikkert død, og verda er heldigvis ikkje full av slike galningar.

Helsing frå K-M

 

 

 

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s