HAN EG SÅ GJERNE SKULLE HA GLØYMT

Kjære folk!

Han var ein heilt vanleg, litt eldre mann. Han hadde brune sko med saum oppå ved lissene. Han hadde dokumentmappe. Den var svart og utan hank. Han hadde ingenting på hovudet og ganske buskete augnebryn. Eg vil ikkje hugse denne mannen, men eg gjer det.

Eg hadde med meg ein mellomstor, raud koffert. Eg hadde svarte sko med butt tupp. Dei var slett ikkje nye og ganske støvete. Eg hadde på meg blå jeans. Det er alt eg hugsar om meg. Eg veit ikkje kvifor eg stod der på Sentralstasjonen med kofferten min, for eg har prøvd å gløyme, men eg trur eg nettopp hadde gått av toget og at eg stod og venta på å bli henta.

Eg stod heilt i ro med kofferten ved sida mi. Brått kom denne mannen inn frå høgre. Han stansa framfor meg, samla fingrane på den venstre handa si i ein slags spiss og køyrde dei med full kraft opp mot underlivet mitt. Deretter spytta han to gonger, ein gong på kvar av skoa mine før han gjekk vidare. Det var alt.

Eg veit ikkje om det var nokon som såg det som hende, men det var i alle fall fullt av folk rundt der eg stod. Eg veit at det var vondt. Eg veit at eg gret. Eg veit at eg greip kofferten og sprang. Eg hadde berre ein tanke i hovudet: Eg måtte vaske skoa mine. Eg hugsar spyttklysene.

Det er mange år sidan. Mannen er sikkert død, og verda er heldigvis ikkje full av slike galningar.

Helsing frå K-M

 

 

 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: