EG HUGSAR GODT DESSE DAMENE

Kjære folk!

No når denne veka med menneskemøte på bloggen min snart er slutt, vil eg tenkje attende på tre damer eg ofte møtte i tidleg barndom. Eg snakka aldri med dei, men eg visste godt kva dei heitte og kvar dei budde.

Dei gamle systrene kjøpte alltid lodd
Dei hang saman støtt
Dei elska kvarandre
berre slik heilt naturleg fordi
dei ikkje kunne noko
anna enn å vere
saman
Den eine meinte det
den andre sa
og dei lo samstundes
heilt av seg sjølv
berre fordi dei var
saman og kunne le
av kva dei ville i raude hattar

I nabohuset deira budde ho som
ikkje hadde nokon. Ho
som sprang etter ungar
med stokken sin og truga
både med hulder og lensmann. Me
la kongler i postkassa hennar
og småstein
før me sprang derifrå
Ho som ikkje kunne noko
anna enn å vere
aleine

Det er svært lite sannsynleg at livet til desse damene var akkurat slik eg, som lita jente,
oppfatta at det var. Som dei fleste andre forstørrar og forminskar eg det eg ser, slik at alt passar inn i mi eiga forståing av røynda. No, som vaksen, kan eg fantasere vidare og lage vakre og rørande eller triste og heslege skildringar inne i hovudet mitt. Men det vert ikkje i dag. Eg har anna å gjere.

God sundag!

Helsing frå K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s