GATELYKTER

Kjære folk!

Eg innrømmer det gjerne; eg er litt mørkredd. Spesielt når eg er ute og går aleine om kvelden, då må eg ta meg saman for ikkje å sjå meg attende kvart halve minutt. På vegar der eg vanlegvis ferdast på kveldstid, står gatelyktene heldigvis og skapar tryggleik, – og eg elskar dei for det, for om kvelden er det tryggleiken eg er mest oppteken av. Då er gatelyktene såpass viktige at dei fortener si eiga hyllest:

Lydane treff øyret
Det røre seg
bak der ein stad
Subbing frå store sko
Knitring i side frakkar
like ved
Eg vil snu,
men skundar meg
til tryggleiken
under gatelykta
Der
kan eg puste
ein augneblink
inn og ut
Før eg tek sikte
på neste
gatelykt og
gul sirkel
på våt asfalt
der

Om dagen er eg mest oppteken av kor vakre mange av gatelyktene er. Dessverre vart mange av dei fjerna då det elektriske lyset gjorde sitt inntog i gatene våre. Dei gamle lyktene er sjeldne, og dei få som finnes må me difor ta godt vare på. Ei gammal gatelykt er eit verdifullt kulturminne.
Her er ei vakker gatelykt eg fotograferte i Lisboa for fleire år sidan.

IMG_2009
Gatelykt frå Lisboa

Eg er så heldig at eg har ei vakker gatelykt rett utanfor heimen min. Den er med på å skape tryggleik og trivsel. Lyskjegla endrar seg med ver og årstider. Aller vakrast er ho i snøvêr ein mørk vinterkveld.

IMG_2020
Gatelyktene heime i vegen min

Helsing frå K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s