FOLK OG TING – hvordan gikk det?

Kjære folk!

4. januar skrev jeg dette:
I de nærmeste ukene har jeg tenkt å sette disse to, folk og ting, opp mot hverandre. Jeg har tenkt å gi dem noen uker hver på bloggen min. (…) Tre uker med mennesker og tre uker med ting. Så får vi se om jeg klarer å følge planen og om det kan bli interessant.»

Nå har disse seks ukene gått, og jeg synes det er spennende å finne ut hvilke temaer som har engasjert mest. (Dette er helt sikkert interessant bare for meg selv, så ikke gidd å lese videre hvis slike oppsummeringer interesserer deg sånn omtrent i ankelhøyde.)

Mennesker har fått sine tre uker og ting har fått sine tre. Den første uka handlet det om venner, gode venner, gamle venner, å miste venner, bestevenner og verstevenner.
Uke tre var familieuka, mens uke fem handlet om menneskemøter.

Jeg har skrevet nesten like mange innlegg om ting; en svart katt, minnebøker, ei geléskål, dokkeklær, fuglekjærestepar, engler, bokser, bøker, lastebiler, broer, vindmøller og gatelykter.

Nå har jeg tellet opp og regnet for å finne ut hva leserne mine har vært mest interesserte i. (Jeg har skrevet det før, men gjentar det for sikkerhets skyld: Jeg kan ikke se hvem som leser, bare hvor mange, og hvis noen er innom bloggen flere ganger i løpet av et døgn, blir de bare tellet én gang.)

Jeg har skrevet 18 innlegg om folk og 16 innlegg om ting. Innleggene om mennesker har til sammen hatt 1.127 lesere på den dagen innleggene ble lagt ut, 63 i gjennomsnitt, mens ting har hatt 825 lesere totalt den dagen disse ble lagt ut og 52 i snitt.

Rent tallmessig liker leserne mine bedre innlegg om folk enn om ting. Hvis jeg teller kommentarer til sammen på Facebook og på bloggen (fra andre enn meg selv altså), ser det slik ut:
Ting: 112
Folk: 97

Dersom jeg ser på enkeltinnlegg, har det jeg skrev om å være mor til voksne barn hatt flest lesere (114 forskjellige). At akkurat dette innlegget skapte mest leselyst, kan være fordi mange kjente seg igjen i temaet. Det var også dette innlegget, og det om dokkeklær, som fikk flest kommentarer. Begge disse innleggene ble kommentert av 14 lesere.

Hvis jeg teller likerklikk, har menneskeinnleggene til sammen fått 529, mens innleggene om ting har fått 366.

Det ser helt klart ut som om vi liker best å lese om mennesker og forholdet mennesker imellom. Dette engasjerer mer enn stoff om ting og tang. Det virker også som om jo mer spesielt det blir (lastebiler og slikt) jo mindre interessant blir det for de fleste. Hvis jeg skulle ha gjettet, så ville jeg nok sannsynligvis ha trodd at resultatet av opptellinga kom til å bli omtrent som det ble.

Det ser ikke ut til at det er noen forskjell i antall lesere om jeg skriver på bokmål eller nynorsk. Jeg har derimot fått flere tilbakemeldinger på at mange setter pris på variasjonen; litt bokmål, litt nynorsk, noen dikt innimellom, litt alvor og noe litt mer tøysete.

Jeg er veldig takknemlig for den interessen dere har vist for både folk og ting. Det er veldig morsomt å ha så hyggelige lesere.

Nå avslutter jeg folk og ting med tre innlegg som har med forholdet mellom mennesker å gjøre. De kommer tirsdag, onsdag og torsdag.

Hilsen fra K-M

 

 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: