SINGAPORE ER FANTASTISK!

Kjære folk!

Jeg trives virkelig her!

Det sies at Singapore er en av de tryggeste byene du kan besøke. Kanskje ikke så rart med tanke på de knallharde straffene som rammer kriminelle. Selv forseelser som forsøpling eller å gå på rødt lys, kan koste deg dyrt. Et lite eksempel fra undergrunnsbanen der vi kunne lese at man kan få ca 500 kroner i bot for å ta med seg mat eller drikke inn på banen.

Vi opplever Singapore som svært ren og oversiktlig. Det er superrent uansett hvor vi beveger oss, og alt virker kontrollert, effektivt og systematisk. Infrastrukturen oppleves som atskillig bedre enn i de aller fleste europeiske byer vi har besøkt.
Etter to dager her kan inntrykket mitt av Singapore oppsummeres slik: Jeg føler meg trygg, det er rent og pent over alt, alle vi møter er smilende og hjelpsomme og i tillegg er det veldig mye å oppleve. I dag har vi først og fremst konsentrert oss om arkitektur og kunst, og det har absolutt ikke vært kjedelig!

Skyskrapere av stål og glass finnes bare noen minutters gange unna gamle bygninger med historisk sus. Det er grønne oaser, vannspeil og blomsterprakt hvor vi enn går, og alt virker gjennomtenkt og godt planlagt slik at det skal være en nytelse å vandre rundt i byen.

IMG_2401
En liten del av Singapores skyline

Vi har oppholdt oss lenge rundt på Marina Bay og inne i Artscience Museum. Dette var så morsomt og vakkert at vi skulle ønske vi kunne hatt med oss hele gjengen vår. Dette hadde barnebarna våre syntes var spennende også. Utstillingen «Future world, where art meets science» var noe av det mest fantastiske vi har vært innom når det gjelder denne typen museer. Vi så gamle mennesker og små barn boltre seg og leke med former, lys og farger. Her er noen små glimt:

IMG_2403
Installasjon av Donald Judd, en av de viktigste kunstnerne innenfor amerikans minimalisme

 

IMG_2423
Her var det morsomt å kunne gå i ett med tapeten.
IMG_2438
En helt spesiell vandring blant lys og speil.

Singapore er både en øy, en by og en selvstendig stat siden 1963 etter løsrivelsen fra Storbritannia. Singapore er en smeltedigel av flere forskjellige kulturer, med store minoriteter av indisk og arabisk herkomst, og 3/4 av innbyggerne har kinesiske røtter.

Singapore har en høyt utviklet og stabil markedsøkonomi som hviler på handel, teknologi, finans og turisme, og svært mange multinasjonale konserner har kontorer her med titusener av medarbeidere. Arbeidsledigheten er rekordlav. Selv om Singapore er en av Asias dyreste byer, er den likevel et eldorado for shopping. Vi har hørt at shopping er en yndlingshobby her, og i og med at koffertene fremdeles er borte, har vi måttet shoppe litt selv også.

Jeg avslutter med litt mer arkitektur.

IMG_2444
Artscience Museum ser ut som en lotusblomst.

Jeg gleder meg til en ny dag i Singapore i morgen.

Hilsen fra K-M

 

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s