VÅRT BESØK I THAILAND

I dag ankom vi Hong Kong etter spennende dager i Thailand og Vietnam. Mens vi venter på at hotellrommet vårt skal bli klart, benytter jeg tida til å skrive litt om disse to landene.

Vi startet vårt Thailandbesøk med en tretimers glovarm busstur. Etter den turen satt vi igjen med dette førsteinntrykket:

  • landet, i alle fall i sør, er flatere enn Danmark
  • reklameplakatene er større enn i USA
  • trafikken på motorveiene er tettere enn i Tyskland
  • strømledningene er surret sammen i et verre virvar enn i Mexico
  • høyhusene er flere og høyere enn jeg noen gang har sett dem tidligere

I løpet av disse dagene i Thailand har jeg lært mye interessant om høsting av kokosnøtter. De trener faktisk opp apekatter til å klatre opp i de 15 meter høye palmene for så å kaste ned de modne kokosnøttene. Én apekatt kan høste opp til 400 kokosnøtter om dagen.

Jeg har også sett flere Buddhaer enn det jeg egentlig hadde lyst til. Først et bilde av Happy Buddha. Han kan spise så mye og så ofte han selv ønsker. Derfor er han så blid og glad-tjukk.

IMG_2540
Happy-Buddha

Munkene derimot, stod opp svært tidlig for å spise frokost, og de kunne ikke spise noe som helst etter klokka 12 om dagen.

Den andre Buddhaen jeg vil vise fram er The Big Buddha. Han fant vi foran templet på øya Ku Samui. Denne Buddhafiguren er mer enn 13 meter høy.

IMG_2534

Da vi besøkte Bangkok, var det 36 grader i skyggen og luftfuktigheten var 78%. Vandringen i The Grand Palace and Emerald Buddha Temple ble derfor en gloheit, men fantastisk opplevelse.

IMG_2571
Søyler i The Grand Palace

Thailand er et kongerike med en nesten 800 år gammel historie. I 1932 skiftet landet navn fra Siam etter et fredelig kupp hvor kongen fikk en mer symbolsk rolle og demokratiseringsprosessen kom i gang. Den forrige kongen, som satt på tronen fra 1946, døde i fjor, og det var landesorg i flere måneder. Kroningssermonien til den nye kongen er like om hjørnet, og de hadde begynt å pynte gater og plasser med bilder av de kongelige i store, forgylte rammer. Det blir ansett som en blodig fornærmelse å stille kritiske spørsmål om kongen og hans familie.

Etter en båttur på Chao Phraya River, endte vi opp ved The Temple of the Dawn. Dette buddhisttemplet var virkelig vakkert, dekorert med blant annet knust, kinesisk porselen.

IMG_2610
The Temple of the Dawn

Båtturen gav oss også muligheten til å  oppleve gammel og ny bo- og byggeskikk side om side.

Vi opplevde menneskene i Thailand som vennlige og gjestfrie.
Turistnæringen har blitt en av landets fremste inntektskilder. Kina investerer mye i landets infrastruktur, som for eksempel havner og jernbane. De aller fleste turistene her kommer fra Kina, men det kommer også mange fra USA, Canada, England og Tyskland. De fleste som jobber her forstår engelsk til en viss grad.
En guide vi snakket med, kunne ikke begripe at turister kom til Thailand for å ligge og sole seg når de kunne være hjemme og hygge seg med vinter og snø. Skandinavia var et av hans drømmereisemål.

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: