HONG KONG – ENDA MER ENN JEG HADDE FORESTILT MEG

Kjære folk!

Vi visste at Hong Kong var en av verdens travleste byer, men at det var så fullt av folk, hadde i alle fall ikke jeg klart å forestille meg på forhånd.

Jeg tror ikke dette er byen for folk med klaustrofobiske tendenser. Det var fullt på fortauet, i restaurantene, i rulletrappene, på undergrunnsbanen og i heisene. Vi fulgte strømmen, holdt oss til høyre og gikk alltid i den samme retningen som det alle andre gjorde.

Heldigvis er de aller fleste skilt også på engelsk, så til nå har vi (eller rettere sagt mannen min) funnet fram, – i tillegg til at vi har vært nøye med å «mind the gap», «do not push» og «look to the right/left».

Vi visste at Hong Kong var byen med utallige skyskrapere, men at det var så mange, hadde i alle fall ikke jeg klart å forestille meg på forhånd.

Det første som møtte oss den første morgenen her i Hong Kong, var en skyline.

IMG_2812
En brøkdel av Hong Kongs skyline

I går gikk vi en lang tur nede ved havna. Der er byen kunstig utvidet, og det er anlagt en flott gangvei som blir flittig benyttet av både turister og av dem som bor her. Her fikk vi også sett at denne byen virkelig har en skyline som er uendelig! Hong Kong er rundt 1.100 kvadratkilometer i utstrekning, og uansett hvor vi vender blikket, er det skyskrapere og høyhus.

IMG_2820
På Kowloon Public Peer

Det bor nærmere åtte millioner mennesker i Hong Kong, og et sted må jo alle disse menneskene bo. Nedenfor finner du et bilde av det vi tror er en typisk gate. Vi er sørgelig klar over at for veldig mange dreier det seg om trangboddhet.

IMG_2838 2
Fra en tilfeldig valgt gate i Hong Kong

Siden vår første, aktive dag i Hong Kong var en søndag, fikk vi oppleve hvordan mange av innbyggerne tilbrakte en slik dag. Mange var ute på tur langs gatene og i de grønne lungene, og vi så flere, både unge familier og venninnegjenger, som hadde tatt med seg mat og hygget seg sammen i en av parkene. Vi opplevde også at det ble arrangert konkurranser ute på torg og i parker. Det ble konkurrert i alt fra musikk til kampsport. Her fra en musikkonkurranse for barn:

IMG_2818
Perkusjonsorkester i Hong Kong

I dag, mandag, har vi ruslet rundt og prøvd å få med oss hverdagslivet. Den mest spesielle opplevelsen har vært gullfiskmarkedet. På begge sider av Tung Choi Street North var det butikker som solgte gullfisk, amfibier og utstyr til akvarier. Små poser med gullfisk var til salgs gjennom hele gata. Et akvarium med gullfisk skal visst bringe lykke til hjemmet. Derfor er det ikke så rart at gullfiskhandelen går bra.

Å tusle rundt i Hong Kong en mandag formiddag var en mye hyggeligere opplevelse enn på en søndag, – siden det nå var mindre enn halvparten så mange mennesker ute og gikk.

IMG_2849
Vi ble skikkelig sjarmerte av hverdagslivet i Hong Kong

Vi hadde hørt fra noen kinesere som vi hadde kommet i snakk med, at hver kveld klokka åtte blir mange av skyskraperne nede i havneområdet lyssatt. Vi ble anbefalt å få med oss dette.

IMG_2869

Det ble en fin avslutning på en dag full av inntrykk.

Hilsen fra K-M

 

 

 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: