EG BER DEI MED MEG

Kjære folk!

Eg har dei med meg heile tida. Det er ei fin bør. Eg ser på dei ofte, og det er både litt trist og ei god trøyst. All denne kjærleiken frå generasjonane før meg. Alt dette håpet som sit som fastspikra i fem gullringar.

IMG_2929
Håp og kjærleik i fem gullringar.

 

Ein gong utpå våren i 1947 var det dans rundt Voss ein stad. Oline sin kjærast hadde brekt armen, og kunne ikkje danse så godt. Men det kunne han Konrad. Han nytta anledninga, baud opp Oline til ein svingom eller ti, og dermed var det gjort. Han stakkaren med armen i fatle vart kjærastelaus den natta. Konrad og Oline forlova seg julekvelden året etter.

Din Oline 24.12.1948
Din Konrad 24.12.1948
I mai 1950 gifta dei seg, og i 1953 kom eg. No ber eg all den kjærleiken dei hadde til kvarandre, og til meg, på venstre langfinger.

Der har eg og mormor sin giftering. Det er umogeleg å lese at det har stått Din Johannes i den, men det har det. Denne ringen sat på mor mi si hand frå den dagen mormor døydde i 1981 og fram til eg arva ringen i 2002.

Den fjerde ringen på den same fingeren fekk eg i gåve frå mi fyrste svigermor. «Eg ber for deg», sa ho, og eg veit at det var det finaste ho kunne gjere for nokon. No har eg bøna hennar med meg kvar enn eg går.

På den venstre ringfingeren sit ein gullring med blå stein. Eg kan ikkje hugse å ha sett hendene til mor mi utan denne ringen. Eg veit at ho ein gong hadde fått den i gåve frå far min. Eg veit og at han hadde kjøpt den ringen fordi den hadde ein stein som likna på augo hennar. Eg veit at dette var ei kjærleiksgåve, og eg er glad for å kunne bere henne med meg vidare.

Mine hender. Mine folk. Mykje kjærleik.

Helsing frå K-M

 

 

 

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

8 kommentarer om “EG BER DEI MED MEG”

  1. Rørende vakkert. 🙂
    God påske til deg og dine. 😎 Husk solbriller – uten syn kan du ikke se alt det vakre du skriv om.
    Ragnar

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s