OM Å JAGE TANKAR

Kjære folk!

Så var det tysdag, og tysdag er bloggedag.

No har eg skrive ned tankane mine om einsemd, fattigdom og psykisk sjukdom. Har de tenkt på at av og til og for nokre menneske, kan alt dette ramme samstundes? Dette er slett ikkje lystelege tankar, og når det gjeld tankar, så må me vel ta imot dei som kjem – dersom me ikkje klarar å jage dei bort då. Her er eit dikt om å prøve på det.

Tusen tunge tankar
mumla og
mumla. Ho
ville gjere dei om
til statuar
bere dei ut på plenen
Gå ifrå dei der,
inn att.
Men der ute
ville dei høgst truleg verte
ståande og
mumle
vidare
Såpass høgt at
ho ville gå ut,
leggje dei i
bagasjerommet,
køyre dei ned
til hamna,
dumpe dei ut
i det gjørmute vatnet.

Der
kunne dei liggje. Freiste
å mumle vidare
Vatnet ville fylle
dei vidopne gapa. Kvele
kviskringa
ein slik høgtidsdag
ved fjorden

IMG_2238
Eg har fått det for meg at når eg skriv om tunge tankar, høver det best med vinterbilete.

Når eg i fortsetjinga skal skrive vidare om tabuområda våre, skal det handle om døden. Eg lovar ikkje at det berre blir trist og leit.

Eg, som alle andre, likar å ha balanse i livet mitt. Så for balansen si skuld og fordi eg kjenner meg så glad, avsluttar eg med eit bilete frå hagen. Litt hagearbeid er og veleigna når ein ynskjer å sende bort tunge tankar.

IMG_2950
Denne japanske venleiken viser seg fram i hagen min like fin kvar einaste vår

Helsing frå K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s