VERNEVERDIG

Kjære folk!

Det ser ut til å bli ein fin torsdag. Eg startar dagen med å gå ut på verandaen i andre høgda for å sjå ut over fjorden og hagen. I dag er det staudebedet som får æra av å bli fotografert. Å sjå det spire og gro, gjer meg like glad og like overraska kvar einaste vår. I denne delen av hagen skiftar fargane heile den snøfrie årstida etter som nye plantar veks til og får blomar.

IMG_3026
Staudebedet ligg i skuggen klokka 06:36 om morgonen

Men temaet er språk. Hagepraten får me ta ein annan dag.

Dette  diktet skreiv eg etter at eg hadde lese Karl Ove Knausgård sin takketale då han fekk Svenska Akademiens nordiske pris.

Det stod der og venta
på kvar og ein av oss
på deg
på meg
den dagen me kom
ut i denne verda

slik var det
for oldemora mi
for bestemora mi
for mor mi og

slik var det
for sonen min
for hans son og
slik vert det

Språket står der
klart for bruk

Her og no
kan eg
kan du
kan me alle

sleppe laus
tankar
meiningar
med fine ord som
har vore der og
vorte overlevert
frå generasjon
til generasjon

Det fyrste ordet
sonen min sa var
lys
Lys, sa han
og peika.
Han og språket hadde vorte
eitt

Har me noko meir
verneverdig?

IMG_2998

I morgon skal me rope hurra.

Eg sender ein liten hurra-tanke til det norske språket og ynskjer alle ein strålande nasjonaldag.

Helsing frå K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s