DOTTER TIL FJELLFOLK

Kjære folk!

Eg har vakse opp med turterreng på alle kantar og med foreldre som hadde fjellturar og matauk som ein heilt naturleg del av livet. Det skulle mykje til dersom me ikkje skulle ha ski på beina i helgene både vinter og vår. Likeeins var sumar og haust tida for å ferdast på meir eller mindre oppmerka stigar.

IMG_2318
Far og mor – ein god dag i fjellet.

Brått
kvekk eg til
kjem på at
begge er borte
for alltid og
ei lita stund
er eg
den aller mest einsame
som veit
at det eg
må gjere
må eg gjere
sjølv
utan å møte trøyst
frå desse milde
augo

Sjølv om eg no hatar å gå på bærtur og kjedar vitet av meg med pilkeutstyr på eit attfrose fjellvatn, er eg takknemleg for ein barndom ute på tur.

Eg har lært meg å respektere fjellet, snøen, vinden og dei raske skiftingane.
Eg har høyrt korleis alle lydane vert dempa når skodda sig innover.
Eg veit kva eg bør ha i ryggsekken og kroppen min har minner om korleis det er å liggje på magen i steinheimen og sjå reinsflokken langt der borte.
Eg har sett ned i fossejuvet og høyrt korleis vatnet der nede lokkar og syng.
Eg er gjest i dette fjellet, likevel er det mitt.

IMG_0865
I Ålingsfjella er det gode stigar å gå over alt.

Eg veit med heile meg korleis all denne vakre villskapen roar sjela mi og ber meg kome attende.

Helsing frå K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s