IDENTITETSOPPSUMMERING

Kjære folk!

Nå har jeg tegnet en blomst der hvert kronblad representerer en bit av identiteten. Det har vært et morsomt tema å skrive om. Denne gangen har jeg virkelig kjent på hvor viktig det er å klare å være personlig uten å bli for privat. Noen av kronbladene har jeg derfor også bevisst valgt bort. Jeg tror jeg har vært innom det meste, men disse tre må få en liten kommentar før jeg gir meg:

IMG_2313
Hvert kronblad representerer en del av identiteten.

Politikk
Dette har jeg tenkt å komme tilbake til i september, for jeg er opptatt av slikt som dreier seg om maktfordeling, styre og stell og den prosessen som foregår fram til mer eller mindre gode vedtak.
Noen mener at politikk ikke angår dem. Er det mulig? Alle som blir gamle blir ganske hjelpeløse mot slutten, så de fleste vil i alle fall en eller annen gang komme til å trenge helsevesenet. De fleste bryr seg om noen som går i barnehage eller på en eller annen skole. Alle får henta avfallet sitt en gang i uka og brøyta snøen ut av veien foran huset der de bor. Alt dette handler om politikk. De som velger å sitte hjemme på valgdagen, gjør jo også et politisk valg. Da er vel det en del av identiteten deres da, – å la andre bestemme for seg.

Alder
Jeg tror alder og identitet henger nøye sammen, og vi har massevis av ord som beskriver nettopp det: trassalder, ungdomsopprør, midtlivskrise, overgangsalder, pensjonisttilværelse, seniorpolitikk. Dette er et helt eget tema som kanskje hadde vært spennende å dukke inn i en gang. Min aldersidentitet har jeg bestemt meg for at skal være «litt gammel». Det trives jeg med, og det har jeg tenkt å fortsette med.

Livsstil
Her kunne jeg for eksempel ha skrevet om å spise sunt, å bevege seg nok, å være ute i frisk luft, å ikke stresse mer enn nødvendig og å aktivisere de små grå. Her er det også massevis å kose seg med. Aviser og magasiner er jo fulle av slikt. Det får holde.

Da var vi vel ferdig da, ikke sant?
Som punktum; her er et bilde jeg tok i går på en tusletur rundt huset. Det har begynt å lukte sommer.

IMG_3108
Mitt aller nærmeste nærområde

Takk for følget gjennom dette temaet.

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: