EN LITEN, STOR GLEDE

Kjære folk!

Jeg liker å sove med åpent vindu. Er det en stor eller en liten glede? Sannsynligvis blir det regnet som en ganske liten en, siden den ikke koster penger og heller ikke er særlig ruvende.

IMG_2971
En liten, men stor glede.

Nå er det visst slik at man kan bli syk av både trafikkstøy og svevestøv hvis soveromsvinduet står åpent. Null problem. Her oppå fjellet mitt, står bilene i ro om natta og det eneste jeg tror svever utenfor er fluer, humler og sommerfugler.

Jeg elsker den kvitrende og trillende symfonien fuglene improviserer ute i hagebuskene. I vår satt de der ute og gjorde seg lekre for hverandre: «Hør så vakker stemme jeg har. Hør så kraftig jeg synger. Jeg kommer til å bli en perfekt far for ungene dine!» Nå er det de nyutklekte små som piper under mønet vårt.
Fuglenes kjenningsmelodier virker beroligende og hjelper med omstillingen fra natt til dag. Men før jeg står opp, blir jeg liggende og lytte.

Det selges og kjøpes beroligende lyder som skal virke bra for både innsovning og stressmestring. Jeg har mottatt reklame for diverse lyder som kan lastes ned fra nettet. Sildrende regn og rennende avløp er visst av de mest populære lydkulissene. Dette får jeg helt gratis gjennom mitt åpne vindu. Derfra kommer også lyden av vinden som er så svak at den knapt kan høres, men som likevel løfter de tynne gardinene innover i rommet. Jeg kjenner glede når det svake vindpustet stryker meg over ansiktet.

Etter hvert forteller instinktet mitt meg at jeg skal strekke meg, få fart på blodomløpet og vekke opp muskler, sener og nerver. Deretter kan jeg tusle barbeint over det kalde gulvet, stanse foran vinduet i andre etasje og ta inn synet av den nye dagen.

IMG_3402
Når jeg står opp om morgenen,  blir jeg møtt av dette.

Opplevelsen kan ikke måles i kroner, meter eller minutter, men den er stor og kan vare så lenge jeg selv ønsker det. I dag lover solflekkene der ute at det skal bli en fin dag i dag også.

Hilsen fra K-M

 

 

 

 

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s