SLAPP AV, GI BENG!

Kjære folk!

Jeg liker ikke når folk sier «nå må du slappe av litt da» når jeg går rundt og gjør. Bare det å skrive denne overskrifta, virker stressende. Jeg vil bestemme sjøl, og jeg vil ha saker og ting på stell!! Men først dagens utsikt:

IMG_3435
I dag er hagen klissvåt, men den tørker visst til uka.

Å gi beng, høres slett ikke det aller minste bra ut for meg. Jeg vil jo gjerne bry meg om det meste, om det, det, det og det, – og dessuten føles det bra for meg å sørge for både det ene, det andre og det tredje. «Nei da», sier ekspertisen, «nå har du misforstått. Det er slett ikke meningen å slutte å bry seg om. Du må bare lære deg å prioritere hva som er viktig og hva som ikke er det.» Ja, selvfølgelig, det har jeg forstått.

Jeg kjenner at jeg blir full av skeptiske spørsmålstillinger. Hvis jeg øver og øver og øver meg opp til å gi mer beng i praktiske gjøremål, så kan jo det bety at jeg samtidig blir mer likeglad, eller? Dersom jeg skrur ned aktivitetsnivået, da kan det jo hende at noe går litt på skeive, eller? Er det sannsynlig at jeg får en ny sjanse senere? Alf Prøysen lovte at «du skal få en dag i mårå som rein og ubrukt står.» Men kan jeg stole på Prøysen da? Jeg tror dessuten at han siktet til langt mer dyptgripende saker enn det jeg er inne på nå.

Jeg liker å være aktiv. Jeg trives best når jeg har noe å drive med. Det er jo ikke for andres skyld at jeg holder på. Jeg gjør det jeg gjør enten fordi det er viktig eller fordi jeg har lyst. Så hvorfor må jeg slappe av?

IMG_3023
Jeg liker å stryke. Da gir jeg beng i alt det andre. 

Jeg vet jo at jeg ikke må stryke putevar. Vi sover like godt med litt skrukkete sengetøy. Men hva hvis jeg liker å stryke?
Jeg vet at det er godt syltetøy å få kjøpt i butikken, – men dersom jeg synes det er hyggelig med hjemmelaget da?
Sånn kunne jeg ha holdt på. Jeg kunne ha laget en lang liste over alt det jeg holder på med som noen mener at jeg burde ha gitt beng i.

Det er mange som mener mye om det meste, og av og til kan man også få inntrykk av at man ikke gjør nok. Stadig vekk er det nemlig noen som gjør oss oppmerksomme på at plenen vår er full av mose. Som om vi ikke har lagt merke til det. Men hva hvis vi liker mose da? Den er jo både grønn og myk.

Nå vet jeg det! Jeg skal gi beng, og jeg vet hva jeg skal gi beng i! Nettopp. Jeg skal slutte å bry meg om hva andre mener jeg skal gi beng i. Dessuten skal jeg også gi beng i det andre mener jeg skal bry meg om.

Ble det mening i dette? Det var i alle fall til å bli litt glad av!

Hilsen fra K-M

 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

2 kommentarer om “SLAPP AV, GI BENG!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: