VÆR RAUS, GI KOMPLIMENT

Kjære folk!

Det hender at dagen min er slik at vakker utsikt er noe av det siste jeg tenker på. Slike dager, når en ikke kan se skogen for bare trær, da er det ekstra fint dersom noen sier noe hyggelig.

IMG_3581

Et oppriktig kompliment kan bety forskjellen på en god og en dårlig dag, – for vi må jo være ærlige og si at det er veldig godt å høre noe positivt om seg selv. Det er spesielt fint hvis man har strevd med noe og fått det til.

På dette området tenker jeg at vi er like alle sammen, og derfor er det fint å venne seg til å være oppmerksom på og legge merke til andres positive sider. Jeg vil gjerne være ei som klarer å påpeke det som er bra ved menneskene rundt meg og det de klarer å få til.

Det er så lett å glemme å skryte. Jeg kan vel kanskje tenke at de menneskene jeg beundrer mest, selv vet hva som er bra med dem. Derfor kan det virke unødvendig å si for eksempel at «Du er en så god lytter og du er så flink til å se andre mennesker. Jeg er sikker på at det er en av grunnene til at så mange liker å være sammen med deg.» Men jeg tror de fleste vil like at andre sier slike positive ting om dem.

Det hender at jeg ber om tilbakemelding: «I dag har jeg vasket alle vinduene. Har det ikke blitt fint?» eller «Dette har vært en møkkadag, så nå hadde det vært hyggelig med litt oppmerksomhet og litt ros.» Det er vel stort sett mannen min som får høre slikt. Jeg anbefaler alle å be om skryt i trygge sammenhenger.

Jeg liker også godt når andre ber meg om ros på denne måten. Da vet jeg hva folk trenger, og jeg kan være den som oppfyller et ønske. Det gjør godt å kunne bidra til at andre får en litt gladere dag.

Jeg tror på å forsøke å være sjenerøs med kompliment. Den som får høre hyggelige ting om seg selv blir glad, og den som gir gode ord til andre blir også glad.

IMG_3431
Jeg tror på ærlige kompliment.

Hvis det gode som blir sagt er ærlig ment, kan det ikke komme annet enn godt ut av det. Men den som ikke har noe godt å si, bør vel stort sett vurdere om ikke det beste er å holde munn. Men kanskje det er nettopp disse menneskene som har det aller største behovet for et kompliment? Det skulle ikke forundre meg.

Hilsen fra K-M

PS:
Under kategorien «Folk» finner du et innlegg jeg skrev i februar. «Den gamle dama med det vakre håret» er en sår fortelling om et kompliment og et menneske jeg aldri glemmer.
DS

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: