FROKOSTGLEDE

Kjære folk!

Reisebransjen sier «utsikt, utsikt, utsikt!» For den sakens skyld, trenger ikke vi å reise. Vi har det her. Likevel gjør vi det i dag. Etter frokosten, som er vår faste, daglig glede, drar vi til Hedmark.

IMG_3598
Jeg tror det er fint vær bak de vakre skyene der.

Forskere har funnet ut at frokostmåltidet har en positiv innvirkning både på barnas helse og skoleprestasjoner. De som spiser frokost gjør det visstnok betydelig bedre på prøver enn de andre. Dette har vi jo hørt mange ganger. Det viktige spørsmålet blir: Spiser barn og unge frokost? Hvis svaret er nei, burde det da finnes politiske løsninger på slikt? Siden forskere gang på gang fastslår at mat er bra for både helse og læring, hvorfor er det da så mange politikere som er skeptiske til skolemåltidet? Her er svenskene langt, langt foran oss.

Noen andre forskere, jeg husker ikke fra hvor, har funnet ut at folk som hopper over frokosten kan ha risiko for å få høyere vekt enn frokostspiserne.

Men selvsagt finnes det ingen fullstendig enighet i frokostdebatten heller. Den amerikanske forskeren John Swartzberg spiser ikke frokost. Han har studert all den frokostlitteraturen han kom over, og fant ut at alle studiene som tyder på at det er usunt å droppe frokosten, var betalt av frokostindustrien. Så da var vi like kloke da.

Hva forskerne mener, er i grunnen det samme for meg når det gjelder frokost. Jeg er så sulten når jeg står opp om morgenen, at mat er en nødvendighet. Jeg tror på at hvis jeg velger riktig mat til frokost, uten for mye sukker og fett, vil det bidra til at konsentrasjon, yteevne og humør holder seg oppe utover mot lunsjtider.

Jeg synes egentlig det er litt tøysete å legge ut bilder av mat, – det må i tilfelle være fordi maten representerer en god idé eller følges av en oppskrift. Men i dag gjør jeg et unntak. Her er frokosten min:

IMG_3354
Den som er så heldig å kunne spise frokost, har alltid noe å glede seg til.

Jeg spiser det samme nesten hver eneste morgen. Akkurat slik jeg liker den aller best. I dag har jeg også sjekket hvor maten min kommer fra. Er den kortreist tro?

Kaffe: Kaffebønner fra Colombia og Brasil
Eplejuice: Holmestrand, kjøpt av fotballgutta
1 ½ skive speltbrød: Bakt i Sandvika
Hvit geitecamembert: Tyskland (tatt med hjem i kofferten. Hvorfor bruker vi så lite saue- og geitemelk i Norge?)
Druer: Spania
Fire små tomater: Rogaland
Gulrot: Norge
Rødbet og leverpostei: Sverige (Uff da!)

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Hvis jeg ikke har noe annet å glede meg til når jeg våkner om morgenen, kan jeg alltid glede meg til frokost.

Hilsen fra K-M

 

 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

2 kommentarer om “FROKOSTGLEDE”

  1. Ja, frokost er en hyggelig foreteelse å glede seg til når man våkner. Med dagens aviser og en laaang kopp kaffe. Skjønner ikke helt at det er diskusjon om npdvendigheten av å starte dagen med sunt og nærende påfyll.
    Ha en god dag i alle fall 👍

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: