KNYT NÆRE BAND

Kjære folk!

Sjå kor fin utsikt eg har i dag:

IMG_3601
Ny skigard og grind hos venninna mi i Elverum.

Ein av dei aller viktigaste faktorane for at eg skal kunne kjenne meg glad, er at eg har eit godt forhold til andre. Gode, nære relasjonar betyr mykje for kjensla av å ha eit liv det er mogeleg å bli glad av å vere i. Me kan bidra til å gjere kvardagen betre både for oss sjølve og for dei me vel å bruke tid saman med.

Eg har lurt på kva som skal til for å skape ein god relasjon. Er det noko som kjem av seg sjølv fordi to likar kvarandre eller er slik relasjonsbygging noko ein må ta seg saman og setje inn krefter på for å få til?IMG_3012

Eg har høyrt at det finnes fire T-ar som blir kalla relasjonsbyggesteinane.

 • Tid
  Dette er logisk. Dersom me ynskjer ein nær relasjon, må me setje av tid til å møtast, snakke saman på telefonen og skrive gode meldingar.
 • Tillit
  Denne tilliten må vere tovegs. Ein gong er det eg som set meg sjølv til sides, ein annan gong er det den andre.
 • Tabbekvote
  Ingen klarar å gå heile vegen livet gjennom utan å feile. Då er det er avgjerande å bli møtt utan dømming ut frå denne feilen aleine.
 • Takksemd
  Av og til har me valet mellom å klage og å vere takksam.

Desse T-ane er alle gode ord, men nokre av dei er kanskje litt lite konkrete? Kan dette vere ei liste som gjev meining?

 • Eg må vise at eg har tid.
 • Eg må vere genuint til stades når me er saman.
 • Eg må ikkje bryte avtalar.
 • Eg må vere varm, raus og gje omsorg.
 • Eg må våge å gje av meg sjølv.

Er dette dei viktigaste punkta?

Det er i alle fall heilt sikkert at ingen treng i vere verken spesielt utadvendt eller midtpunkt på kvar einaste fest for å ha gode relasjonar.

Kven er det som
arrangerer denne
skattejakta?
Berre dette eine veit me
Leit etter ein du kan
knyte band med,
stod det i utlysinga.
Her er ingen leietrådar
Ingen har fått utdelt
lommelykt og
ikkje forstørringsglas
heller ikkje kart og
ikkje kompass.

 Eg var like ved
å gje opp
då du
stod der
med eit band
me kunne knyte.
Vann du pokalen eller
var eg trøystepremien du fekk
fordi du hadde leita
så lenge?

Denne veka vitjar me gode vener. Dei bur såpass lang unna oss at me alle må nytte fleire måtar å vise kvarandre at me ynskjer å behalde relasjonane. Det bur mykje glede i slike band.

Helsing frå K-M

 

 

 

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s