GODT VALG!

Kjære folk!

Den politiske debatten og situasjonen i Norge de siste ukene før høstens valg, har gjort det umulig å ikke vende blikket bort fra kommunene. Jeg har i flere runder ristet på hodet og vært glad for at det ikke er jeg som heter Erna Solberg. Hun har ikke den enkleste gjengen å holde styr på

Hva har det vært satt fokus på i det siste, og hva har vi vært opptatt av?
Jeg har festet meg mest ved

 • bompengeopprør og klimakrise som har konkurrert om å være hovedsak
 • syriabarna, som befinner seg i en prekær situasjon, men ikke får komme hjem
 • politireformen som mangler støtte
 • at noen i regjeringen på alvor mener at norske skip ikke skal redde båtflyktninger
 • at barnefattigdommen dessverre øker
 • regnskogen i Amazonas som brenner
IMG_3486
Et valg, men også et veivalg?

Har debattene og medieoppslagene påvirket den politiske situasjonen?

 • De tradisjonelt store styringspartiene mister stemmer; Høyre blør og Arbeiderpartiet lekker i begge ender.
 • Senterpartiet appellerer i økende grad til velgere i tidligere Ap-bastioner og ser ut til å gjøre et heidundrandes valg.
 • Frp minker drastisk
 • MDG har aldri vært større og gjør nok et brakvalg i kommunene.
 • Klarer Venstre å unngå å bli minst?
 • Krf har mista seg sjøl
 • SV er fornøyde med egen framgang
 • Rødt vil kanskje passere sperregrensa

Jeg skal  putte stemmeseddelen i valgurna og håpe at min stemme kan bidra til det jeg mener er den beste politikken for barn og unge, gir trygghet og glede for de gamle, betyr satsing på miljøet og på at kulturlivet ikke blir glemt.
Jeg stemmer slik det politiske hjertet mitt ber meg om å gjøre.

IMG_3756
… når den politiske tåka letter …

Jeg tenker
at når den politiske tåka
letter,
blir dette en fin dag.
Når valgresultatet
viser seg i en sprekk
mellom tordenskyene,
blir dette en god dag.
Når bare stormen
legger seg
blir dette en av de
aller beste dagene.

Slik tenker jeg og jeg skal i alle fall komme meg av gårde og gjøre mitt.
Godt valg, alle sammen!… for alle skal stemme, – ikke sant?

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

2 kommentarer om “GODT VALG!”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: