HAUSTEN – MI FAVORITTÅRSTID

Kjære folk!

God tysdagsmorgon.
God septembermorgon.
God haustmorgon.

IMG_3759
Haust i hagen – og inne på kjøkkenbordet

Det er visst så mange som 400 000 nordmenn som kjenner på haustdepresjon. Det er vanlegare å kjenne på melankoli om hausten og i mørkeperioden enn elles i året. Når dagane blir kortare og det er langt fram til dei lange, lyse sumarkveldane, då er det naturleg å kjenne seg litt nedfor og pjusk, seies det. Slik har ikkje eg det. Det som er naturleg for mange er altså ikkje naturlig for meg, og eg er veldig glad for det. Når sumaren er over og det er tid for å vende attende til kvardagslege rutinar, då blir eg ikkjenedstemt. Eg rett og slett trivst når dagane gradvis blir mørkare og lufta kaldare.

Kva er det med denne hausten som gjer meg så glad og kva gjer at nettopp denne årstida fyller meg med slike positive forventningar?

Når eg ser på dei haustorda eg kjem på i farten, ser eg raskt at dei fleste av dei er positivt lada:

Haustfjellet
Fargane, den klare lufta, den høge himmelen og det fyrste melisdrysset på toppane. I det landskapet kan eg sjå langt utover og puste heilt inn. Då kan eg gå og gå utan nokon anna målsetting enn å vere meg, – å vere til.

IMG_0868
Haust i fjellet – og av og til må ein fjellvandrar vende blikket ned.

Bokhaust
Hausten er ei fin tid for folk som er glad i bøker. Ordet skapar forventningar om nye leseopplevingar og god tid til å lese.

IMG_3782
Bokhaust – og mykje å sjå fram til.

Haustutstellinga
Dette er Noregs viktigaste scene for samtidskunst og vart opna fyrste gongen i 1882. Det vart ein god vane å gå dit kvar haust då eg gjekk på lærarskulen i nabolaget til Kunstnernes hus i Wergelandsveien i Oslo.

Eg kan vidare ramse opp godord som haustfargarog haustblomar, haustferieog haustturar.

Dette vil eg skrive om og meire til.
Eg vil skrive om hausten.
Eg vil skrive meg glad!

Kven er ho som står der
no
fyrst i køen
og trippar,
gler seg til å bli
hovudpersonen
og ta over styringa?

 Er det ikkje hausten,
med branngult broderi
nedetter skjørtet,
mosegrøne støvlar
og frostroser i flettene?

 Hjarteleg velkomen, kjære
Eg dansar gjerne
etter di pipe
no
i nokre månader

Helsing frå K-M

 

 

 

 

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: