GIFT MED EIN INNVANDRAR

Kjære folk!

Er det fleire enn meg som har juletradisjonar som dei har fått med seg på lasset? Eg har fleire slike. Det må eg finne meg i sidan eg har gifta meg med ein innvandrar. Alle menneske, uansett kvar dei kjem ifrå, ber med seg minner, ynskjer og lengt etter noko heime ifrå. Ein av dei tinga dette medfører for meg, er at eg må ut og reise oftare og til andre stader enn det eg hadde gjort dersom eg for eksempel hadde funne meg «ein spinkel og raudhåra geiling» slik Hellbillies syng om.

IMG_4217
Dette er eit Weihnachtsturm i Lübeck. Me har miniutgåva heime i stova.

No i førjulstida er reisemålet Tyskland, landet med verdas finaste julemarknader. Allereie etter at eg opplevde dette den fyrste gongen for meir enn 15 år sidan, forstod eg det godt; julepynten, Glühwein-en og dei dekorerte peparkakene skapar verkeleg julestemning.

IMG_4213

I år har turen gått til Lübeck. Dette er ein av dei aller finaste og mest levande mellomalderbyane i heile Europa. Gamlebyen høyrer med i UNESCO si verdsarv og utgjer sjølvsagt ei vakker kulisse til den tyske jula.

IMG_4207
Denne fantastiske juleutgåva av Lübeck er laga av marsipan.

Her blir alle sansane stimulerte. Det er smaksprøver på marsipan, brente mandlar og kandiserte eple rundt kvar ein sving. Den søta lukta set seg i nasehåra og frå høgtalarane er det berre julemusikk å høyre, – av og til iblanda nokre spede lirekassetonar.

Med ynskje om ei fortsatt god adventstid

Helsing frå K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s