NY START – SKOLESTART

Kjære folk!

Noe av det som er så fint når sommerferien er over, er at skolen begynner igjen. Jeg tuller ikke! Jeg har alltid likt skolestart. Som barn handlet det blant annet om å være ett år større, kanskje om noen nye klær, om å rydde i pennalet, om lukta av nye bøker og jordbærviskelær, om alltid å ha noe å fortelle og om hyggen ved å sitte sammen med foreldrene sine og legge bind på bøker med ukjent innhold.

IMG_3745
Jeg liker å sitte sammen med barnebarna og hjelpe til med å legge bind på skolebøkene.

Skolestart handlet også om håp, forventninger og av og til også om noen skuffelser. Men mest av alt betydde skolestart et sosialt startskudd. Etter en lang sommerpause startet sangkor, musikkorps og alt annet foreningsliv opp igjen. Det var fint for et enebarn!

De fleste barn har sommerfugler i magen når de skal starte på skolen igjen i august. Mine sommerfugler hadde stort sett vakre farger og kilte behagelig, på tross av at alle relasjoner absolutt ikke var så hyggelige at de fortjente plass i minneboka mi.

Å begynne på ungdomsskolen ble som å flytte inn i en annen verden, selv om alt dette nye foregikk bare hundre meter unna og på den andre siden av veien. Her var det nye fag, karakterer, nye lærere, nye klassekamerater og nyforelskelse.

IMG_3805
Ål Ungdomsskule

Vi var 63 16-åringer som gikk ut av Ål ungdomsskule i 1969. I går møttes 32 av oss på Tjukkekjørr, en støl som ligger 1024 moh i fjellheimen på Torpoåsen i Ål kommune. Det ble en veldig hyggelig dag og mimrefaktoren var høy. Jeg er takknemlig for gårsdagen!

IMG_3814
Her er den gjengen jeg gikk tur sammen med. Her er vi på Stuvesethovda 1065 moh.

Da ungdomsskoletida var over ble alt like nytt, om ikke enda nyere, – enda mer spennende og med enda flere muligheter. Denne positive høstfølelsen har fulgt meg gjennom hele livet. Jeg opplever gjensynsglede, åpner nye bøker og drar inn lukta av dem. Jeg rydder i håndveska og legger planer. Kort sagt: Etter en lang sommer begynner det normale livet, og det gjelder å glede seg over det som måtte dukke opp, – planlagt eller uforberedt.

IMG_3788
Vi er så heldige at vi hver uke har besøk av fem skolebarn/-ungdommer. Vi lytter mer enn gjerne til deres skolestartopplevelser.

Jeg tror denne måten å møte høsten på er spesielt viktig for oss som ikke har noen jobb å gå til når sommerferien er over. Selv om vi ikke har lønna arbeid, har vi et liv å leve, dager å fylle og mennesker å møte.

Jeg har tursekk, kokebøker, spasersko, solbriller, paraply, selskapskjole, matboks, gyldig pass, fjellanorakk, lesestoff, tøfler, godt humør og et kjøkkenbord å ønske velkommen rundt. Jeg er forberedt og ønsker resten av høsten hjertelig til stede!

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: