NY START – SKOLESTART

Kjære folk!

Noe av det som er så fint når sommerferien er over, er at skolen begynner igjen. Jeg tuller ikke! Jeg har alltid likt skolestart. Som barn handlet det blant annet om å være ett år større, kanskje om noen nye klær, om å rydde i pennalet, om lukta av nye bøker og jordbærviskelær, om alltid å ha noe å fortelle og om hyggen ved å sitte sammen med foreldrene sine og legge bind på bøker med ukjent innhold.

IMG_3745
Jeg liker å sitte sammen med barnebarna og hjelpe til med å legge bind på skolebøkene.

Skolestart handlet også om håp, forventninger og av og til også om noen skuffelser. Men mest av alt betydde skolestart et sosialt startskudd. Etter en lang sommerpause startet sangkor, musikkorps og alt annet foreningsliv opp igjen. Det var fint for et enebarn!

De fleste barn har sommerfugler i magen når de skal starte på skolen igjen i august. Mine sommerfugler hadde stort sett vakre farger og kilte behagelig, på tross av at alle relasjoner absolutt ikke var så hyggelige at de fortjente plass i minneboka mi.

Å begynne på ungdomsskolen ble som å flytte inn i en annen verden, selv om alt dette nye foregikk bare hundre meter unna og på den andre siden av veien. Her var det nye fag, karakterer, nye lærere, nye klassekamerater og nyforelskelse.

IMG_3805
Ål Ungdomsskule

Vi var 63 16-åringer som gikk ut av Ål ungdomsskule i 1969. I går møttes 32 av oss på Tjukkekjørr, en støl som ligger 1024 moh i fjellheimen på Torpoåsen i Ål kommune. Det ble en veldig hyggelig dag og mimrefaktoren var høy. Jeg er takknemlig for gårsdagen!

IMG_3814
Her er den gjengen jeg gikk tur sammen med. Her er vi på Stuvesethovda 1065 moh.

Da ungdomsskoletida var over ble alt like nytt, om ikke enda nyere, – enda mer spennende og med enda flere muligheter. Denne positive høstfølelsen har fulgt meg gjennom hele livet. Jeg opplever gjensynsglede, åpner nye bøker og drar inn lukta av dem. Jeg rydder i håndveska og legger planer. Kort sagt: Etter en lang sommer begynner det normale livet, og det gjelder å glede seg over det som måtte dukke opp, – planlagt eller uforberedt.

IMG_3788
Vi er så heldige at vi hver uke har besøk av fem skolebarn/-ungdommer. Vi lytter mer enn gjerne til deres skolestartopplevelser.

Jeg tror denne måten å møte høsten på er spesielt viktig for oss som ikke har noen jobb å gå til når sommerferien er over. Selv om vi ikke har lønna arbeid, har vi et liv å leve, dager å fylle og mennesker å møte.

Jeg har tursekk, kokebøker, spasersko, solbriller, paraply, selskapskjole, matboks, gyldig pass, fjellanorakk, lesestoff, tøfler, godt humør og et kjøkkenbord å ønske velkommen rundt. Jeg er forberedt og ønsker resten av høsten hjertelig til stede!

Hilsen fra K-M

Forfatter: Kjærefolk

- Halling med bostedsadresse i Holmestrand - Avsluttet en mangslungen karriere innenfor norsk skolevesen - Gift, mamma, farmor og bonus- både det ene og det andre - Stort sett blid, glad og fornøyd med livet Hvorfor begynner ei nesten gammel dame med blogging? Jeg blogger først og fremst fordi jeg er glad i å skrive og for å kunne utfordre meg selv ved å gjøre noe nytt. Jeg tror også at mange synes det er trist når det skapes et inntrykk av at det som virkelig betyr noe i livet er ungdom og skjønnhet. Derfor kan det hende at noen har interesse av å bli invitert inn i hverdagen til en litt gammel dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s