STØRST AV ALT

Kjære folk!

Er kjærleiken det aller viktigaste? No tenkjer eg ikkje berre på den romantiske og seksuelle kjærleiken, men også på kjærleiken til familiemedlemmer og til vener. Det handlar jo om så mykje meir enn dei aller heftigaste kjenslene, dette vesle livet.

Sove hos farmor
Eg sit og ser
deg
og høyrer pusten
din,
du vesle, som søv

Eg kjenner kvar minste
rørsle, ensar mi redsle
for at eigne hjarteslag
er så sterke at dei
kan vekkje

Det luktar svakt
av varmen
frå deg og
eg torer
mest ikkje noko
anna enn
å sitje og sjå
deg
og høyre pusten
din,
du vesle, som søv
i fanget mitt.

IMG_3597

Mor og son
Høgt elska lenge før
du låg der
liten
raud og
rar
lyfta eg deg
bar og byssa

Framleis
vert hjartet mitt
stort og
bankande varmt
når du lyfter meg
svingar rundt
og flirer
«ikkje ver redd,
vesle mamma;
det vil helst gå
bra!»

IMG_3331

Kjære
Eg skulle så gjerne,
men klarar ikkje
fange deg opp
i amane mine,
lyfte deg med sterk rygg,
frakte deg bort
frå alt som er tungt
å bere

Men eg vil
meir enn gjerne
bøye meg djupt,
strekkje meg langt
for å bere børa di
med varmt hjarte
og rolege hender
falda i bøn.

IMG_1992

Kvar dag
Kvar ny dag
vil eg velje
deg
Kvar kveld
sleppe deg laus

Kvar morgon
vil eg spørje
Kvar kveld
gje deg svar

Ingenting er sjølvsagt
Kjærleik kan ingen
hogge i stein

IMG_2976

Og då ynskjer eg alle ei god helg! Ta vare på dei ørsmå kjærleikstundene.

Helsing frå K-M

Forfatter: Kjærefolk

Litt om meg: - Har avslutta ei mangslungen karriere innanfor norsk skulevesen. - Har eit meir enn 100 år gammalt hus i Ål i Hallingdal, og synes at det er stas. - Gift, mamma, farmor og bonus- både det eine og det andre. - Stort sett blid, glad og nøgd med livet. Kvifor byrjar ei litt gammel dame med blogging? Eg bloggar fyrst og framst fordi eg er glad i å skrive. Det kan jo også hende at det finnes einkvan som har interesse av å bli invitert inn i kvardagen og tankane til eit heilt vanleg kvinnfolk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: